Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

SWE värvar tungt från Brindfors

Publicerad: 29 september 2010, 14:29

Här är reklambyrån SWE:s senaste tunga värvning. Projektledaren Anna Adolfsson från Lowe Brindfors. – SWE är en spännande byrå där det händer mycket just nu, säger hon till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Lowe BrindforsSWE

truefalse

Anna Adolfsson

Anna Adolfsson har de senaste fem åren varit projektledare på Lowe Brindfors, bland annat för byråns prestige- och storkund SAAB. På Lowe Brindfors har hon också bland annat arbetat med kunderna Café Opera och Friskis & Svettis.

Men nu väljer hon att gå vidare i karriären – till SWE.
– SWE är en spännande byrå där det händer mycket just nu. Jag lockades av den offensiva inställningen och planerna inför framtiden, säger Anna Adolfsson, och fortsätter:
– SWE har en utmanar-approach som känns väldigt spännande. Det var en av de saker som väckte mitt intresse när jag träffade SWE första gången.

På SWE (Schumacher, Wessman, Enander) som i slutet av februari i år fick en ny vd i Josef Danell då grundarna steg av SWE-tronen för att fokusera på strategifrågor, gläds man över rekryteringen.
– Annas erfarenhet av internationella kunder med stora nätverk av leverantörer och beställare passar våra behov perfekt. Och för oss som en byrå med bilerfarenhet är det ju inte dumt att hon kommer från SAAB, säger Josef Danell till Resumé.

Varför just Anna Adolfsson, vad var det som gjorde att ni ville rekrytera just henne?
– Anna har erfarenhet av större kunder och internationella kampanjer i alla kanaler. Dessutom vågar hon utmana och tänka nytt.

På SWE kommer Anna Adolfsson bland annat att ­arbeta med Nokia.

SWE Reklambyrå grundades 1997 och har nu 35 anställda. Efter ett tufft 2009 när man tappade kunderna Toyota och O’boy börjar vindarna vända.

Förra året landade byrå­intäkten på 51 miljoner kronor, med en vinst på 11 miljoner, en minskning på 1 miljon mot föregående år. I mars fick man in SPP, ett prestigeuppdrag som man vann i en pitch med flera andra byråer.

I förra veckan anställde byrån också tre nya kreatörer: Kenneth Larsen, Anders Nyberg och Elisabet Fischer­.

Till byråns kunder i dag hör Nokia, Eurocard, Fastighetsbyrån, SPP, Kraft Foods och Returpack.

Tero Marjamäki

Ämnen i artikeln:

Lowe BrindforsSWE

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.