Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Swebus lanserar tågväxel – retweetas av ministern

Publicerad: 6 december 2012, 15:06

Kampanjen ute på fältet.

Lagom till vinterns första stora snöväder och trafikkaos skruvar Swebus upp tempot i sin julkampanj. I dag lanserar expressbussbolaget en virtuell tågväxel, där man kan växla in tågförseningar till Swebusrabatter. Ett initiativ som gillas av infrastrukturministern Catharina Elmsäter-Svärd (M).


Ämnen i artikeln:

SwebusÅkestam Holst

Genom Swebus tågväxel kan resenärerna växla in försenade tågminuter till  rabatter på expressbussresor. Varje minuts tågförsening ger 1 procent  rabatt. Är tåget inställt, så får man en helt gratis bussresa.

– Tågförseningar är så klart tråkigt för resenärerna, men med vår  tågväxel kan de bli lite roligare. Genom tågväxeln kan man haffa sig en  tidig julklapp i form av en rabatterad eller gratis bussresa. Samtidigt  blir man kanske påmind om att det är expressbussen man ska välja om man  vill komma fram i tid i jul, säger Ingvar Ryggesjö, presschef på Swebus,  i en kommentar.

Det är enbart en person som kan växla in en specifik  tågförsening till rabatter, så det gäller att hänga på låset. Däremot  krävs det inte att man har en biljett till det försenade/inställda  tåget, utan alla är välkomna att använda tågväxeln.

– I och med att  tågväxeln lanseras mitt i vinterns första snöväder och trafikkaos, så  finns det goda chanser att få ihop en ordentlig resebudget. Tågväxeln  visar att vi enbart sedan midnatt har samlat in 2 378  förseningsminuter  och 108 inställda tåg, säger Ingvar Ryggesjö.

Initiativet verkar  gillas av infrastrukturministern Catharina Elmsäter-Svärd (M) som har  retweetat nyheten på Twitter.

Tågväxeln är aktiv under perioden 6 - 22 december 2012 och bakom kampanjen står Åkestam Holst.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

SwebusÅkestam Holst

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.