onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Swedbank vill ha Fredrik Wikingsson

Publicerad: 9 augusti 2013, 13:48

Fredrik Wikingsson till Swedbank? Foto: Kanal 5.

Swedbank anser att framtiden stavas webb-tv. Storbanken har nu långt gångna planer på en nysatsning inom webb-tv. Banken tänker dock inte göra någon variant på EFN, tidigare Handelsbanken TV, med seriösa studiodiskussioner, utan vill snarare hämta inspiration från program som Lyxfällan. Avgående kommunikationsdirektören Thomas Backteman ser gärna att Fredrik Wikingsson i komikerduon Filip & Fredrik hakar på.

Ämnen i artikeln:

Thomas BacktemanFredrik WikingssonSwedbankReklam

KB

Karl-Johan Byttner


– Jag såg honom på Stora Annonsördagen och han är rolig, kvick, smart och påläst. Men det finns ju många duktiga programledare, säger Thomas Backteman, avgående kommunikationsdirektör på Swedbank.

Bankjätten producerar redan 1 700 timmar webb-tv per år, men vill nu ändra på inriktningen.

Banken träffade tre byråer i början av året – OTW, Creo och ZoomVision Mamato.

– Vi vill samordna webb-tv-produktionen för hela koncernen. Vi tittar på tänkbara format och hur vi ska leverera dessa på bästa sätt, säger Thomas Backteman.

Har ni sneglat något på Handelsbanken TV?
– Vi är säkra på en sak och det är att vi inte ska göra en kopia av Handelsbanken TV. Vi gör redan sådant och vi tror inte att framtidens tv-marknad baseras på konservativa studioprogram där olika bankexperter uttalar sig, säger Thomas Backteman.

Han berättar att Swedbank snarare inspireras av program som Lyxfällan:

– Här ger man ekonomisk information till målgruppen utan att bara rabbla upp massa fakta, säger Thomas Backteman.

Han ser det som ytterst troligt att Swedbank väljer en eller flera av de leverantörer som deltog i upphandlingen vid årets början – man jobbar också redan med exempelvis ZoomVision Mamato.

Om det ändå skulle bli en ny upphandling sker den i så fall vid slutet av året, resonerar Thomas Backteman.

Han menar dock att det inte måste vara så att det blir tal om så många fler webb-tv-timmar som produceras:

– Vi kan styra arbetet mycket mer eftersom modern teknik gör att produktionerna inte är lika kostsamma som tidigare, säger Thomas Backteman.

Han räknar kallt med att rörlig bild blir en allt viktigare del av kommmunikationsmixen för ett bolag som Swedbank.

Jag talade med superentreprenören Ola Ahlvarsson och han nämnde bland annat att bolag som TeliaSonera och Procter & Gamble funderar mycket i de här banorna just nu?

– Precis. Det är viktigt för oss att följa den här webb-tv-trenden och anpassa vår kommunikation utefter den, säger Thomas Backteman.

Han menar också att Swedbank som bank skiljer sig från Handelsbanken i det att man har en betydligt bredare kundbas ute i landet, vilket i sin tur påverkar inriktningen på webb-tv-produktionen.

Han poängterar också att Swedbanks webbplats har 25-30 miljoner besökare per månad, vilken naturligtvis spelar en viktig roll i satsningen:
– Vi har även träffat Annika Dopping och det är ju en annan typ av profil än Fredrik Wikingsson, säger Thomas Backteman.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev