Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Swedish House Mafias Absoluta samarbete

Publicerad: 21 november 2012, 06:33

Dj-trion Swedish House Mafia.

Foto: Pressbild.

Dj-trion Swedish House Mafia spelar tre utsålda avskedskonserter på Friends Arena i veckan med Absolut som stolt sponsor.
– Då spelningarna så att säga är på hemma-arenan för oss båda är det självklart speciellt och extra roligt, säger Helena Stenlund, ansvarig för Absolut Sverige, till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Absolut VodkaSwedish House Mafia

Absolut har samarbetat med svenska dj-trion Swedish House Mafia sedan  förra året då de skapade hitlåten "Greyhound" och videon till denna inspirerad av drinken Absolut Greyhound. En  video som hittills har haft 25 miljoner visningar på YouTube.

Samarbetet fortsatte sedan med en global kampanj integrerad med  Facebook, där användarna kunde ta del av exklusivt material från Swedish  House Mafia, och även göra sina egna remixer på deras låtar och andra  artister.

När nu dj-trion ger sig ut på sin avskedsturné, "One Last Tour" världen  över, bland annat med tre utsålda konserter i Friends Arena i veckan,  var det naturligt för Absolut att fortsätta samarbetet.

– Vi sätter varumärket Absolut i en intressant och relevant kontext.  Absolut har länge arbetat nära populärkulturen med kopplingen till konst  som kanske det mest kända exemplet. Nu är det musiken som står i fokus.  Musik och drinkkultur hör nära samman så det känns naturligt, säger  Helena Stenlund, ansvarig för Absolut Sverige, till Resumé.

– SHM är en av våra största succéer utomlands och det är roligt att kunna  göra ett samarbete med två så starka varumärken som är så förknippade  med Sverige. Det möjliggör ett kul och kreativt sätt att synas.

Absolut finns närvarande i baren på för- och efterfester till turnén och  anordnar olika sorters pr-aktiviteter, reklam och digitala aktiviteter,  längs turnéns väg.

Vad är det för pr- och kommunikationsaktiviteter ni gör kring turnén?
– Det skiljer sig mycket beroende på var i världen vi befinner oss.  Aktivering sker i enlighet med lokala regler för marknadsföring av  alkohol. Här i Sverige är det mycket som är begränsat. En del i det vi  gör är att vi genom pr berättar om vårt samarbete och att vi anordnar  events i samband med spelningarna, säger Helena Stenlund.

– Dessutom kommer SHM att spela låten "Greyhound", hitlåten som är  inspirerad av en Absolut-cocktail och som har varit navet i kampanjen  som löpt innan och knyts nu samman med en sista världsturné.

Vad betyder samarbetet för Absolut i Sverige med tanke på SHM:s spelningar på Friends Arena?
– Då spelningarna så att säga är på hemma-arenan för oss båda är det självklart speciellt och extra roligt, säger Helena Stenlund.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.