Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

SWISS försöker reda ut förvirringen mellan Sverige och Schweiz

Publicerad: 6 november 2017, 14:51

Foto: Pressbild

För att reda ut den sammanblandning av Sverige och Schweiz som stundtals sker bjuder flygbolaget Swiss International människor från hela världen att tävla om "utbildningsresor" till Zürich.


Ämnen i artikeln:

Reklam

Den klassiska sammanblandningen mellan Schweiz och Sverige är något som enligt myten ofta uppstår bland geografiskt förvirrade amerikaner. I ett försök att undvika framtida missförstånd lanserar flygbolaget SWISS International nu kampanjen Swederland. I några veckor framöver kommer svenskar kunna nominera utländska kompisar som enligt dem har geografiska kunskapshål att fylla. Vinsten är en "utbildningsresa" till Schweiz.

– Under de många år som SWISS trafikerat sträckan har vi stött på Sverige/Schweiz-förvirringenmånga gånger. Därför bestämdevioss för att göra något åt saken, och skicka de som behöver en geografikurs till Schweiz, ihopmed en svensk reseguidesom kan förklara skillnaderna mellan länderna, säger Gabriel Leupold, senior director sales nordic & baltic Countries, Lufthansa Group.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Reklam

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.