tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Sydkorea bötfäller Tesla för upplåsta räckviddsiffror i marknadsföringen

Publicerad: 3 januari 2023, 12:00

Konkurrensmyndigheten bedömer att Elon Musks elbilsvarumärke har undanhållit information.

Ämnen i artikeln:

TeslaNyheter

R

Redaktionen

red@resume.se


Sydkoreas konkurrensmyndighet utfärdar böter på 23 miljoner kronor mot den amerikanska elbilstillverkaren Tesla. Myndigheten hänvisar bland annat till att varumärket i sin marknadsföring inte har varit tillräckligt tydliga med att informera kunderna om hur räckvidden minskar vid lägre temperaturer. Det rapporterar Bloomberg

I stämningen skriver myndigheten att Tesla överdrivit ”bilarnas räckvidd på en laddning, effektiviteten jämfört med bensindrivna bilar samt Superchargerprestandan” i informationen på sin webbsida sedan augusti 2019.

Det Elon Musk-ledda företaget ändrade annonsen på sin koreanska webbplats i februari 2022 när myndigheten startade en utredning.

Myndigheter kommer också att ta ut en straffavgift eftersom biltillverkaren inte gav tillräckligt med information till konsumenterna om sin avbokningspolicy.

I slutet av september hade Tesla sålt 45 812 elfordon i Sydkorea sedan öppnandet av ett lokalt kontor 2015, enligt transportministeriet. Det gjorde det till det tredje största miljöbilsmärket med en lokal marknadsandel på 13 procent, strax efter Hyundai Motor Co. och dess undervarumärke Kia.

Tesla har ännu inte kommenterat stämningen. 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev