Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Sydow chef för nya superbyrån

Publicerad: 11 juni 2008, 18:10

Det blir en sammanslagning mellan svenska Saatchi & Saatchi och Leo Burnett. Chef för byrån blir Hans Sydow och samtidigt går svenska Leo Burnett i graven. Patrick Tepfers, nordisk chef för Leo Burnett och Saatchi & Saatchi, talar ut om den planerade jätte-affären.


Hans Sydow blir vd för den nya sammanslagna byrån

Förra veckan kunde Resumé avslöja de topphemliga samtal som fördes mellan de Publicisägda byråerna Saatchi & Saatchi, Leo Burnett och Publicis Stockholm AB.
Nu står det helt klart att det blir en sammanslagning mellan Saatchi & Saatchi och Leo Burnett i Sverige.
Ny chef för byrån blir Saatchi & Saatchis svenske vd Hans Sydow.
– Det är helt naturligt att Hans Sydow blir chef för den nya byrån. Den nya byrån kommer att heta Saatchi & Saatchi. Hur vi ska förhålla oss med namnet Leo Burnett måste jag få återkomma till men jag utesluter inte att det försvinner från Sverige, säger Patrick Tepfers, nordisk chef för Leo Burnett och Saatchi & Saatchi.

Men det franska nätverkets sorgebarn Publicis Stockholm kommer inte att omfattas av affären. Det är Patrick Tepfers mycket noga med att påpeka.

Den formella sammanslagningen och tillkännagivandet väntas ske innan semestern.
– Vi jobbar pratar med kunder och anställda nu. Vi vill bli klara innan den första juli, säger Patrick Tepfers.

Varför görs den här affären?
– Jag känner inte till hur Saatchi & Saatchi historiskt har levererat. Men vår erfarenhet när det gäller Leo Burnett är att vi är för små. Vi måste få större bredd och kraft. Vi vill ha en verksamhet med 20–30 anställda för att få en tyngd och bredd. Det är ingen exakt vetenskap att landa på exakt tal. När jag följer byråerna i Norge så har de den storleken, säger Patrick Tepfers.

Hans Sydow är tystlåten kring affären och vill inte berätta om sitt nya jobb.
– Jag vill inte utveckla vad det här ska bli. Det är för tidigt. Vi kommer att ta en grupp människor och en grupp uppdrag från Leo Burnett till oss på Saatchi. Det ska bli spännande för det är en bra grupp. Vad det närmare innebär ber jag att få återkomma till.

Claes de Faire

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.