Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Systembolaget lämnar Sveriges Annonsörer

Publicerad: 30 april 2015, 13:32

Tappar tung medlem.

Foto: Pressbild/Systembolaget.

Systembolaget har varit medlem i Sveriges Annonsörer i decennier. Nu väljer de att kliva av. – Det är korrekt. Vi sa upp medlemskapet för ett tag sedan, säger Lennart Agén, presschef på Systembolaget.


Ämnen i artikeln:

Sveriges AnnonsörerSystembolagetAnders Ericson

Det var för några veckor sen som Systembolaget valde att avsluta sitt medlemskap i intresseorganisationen Sveriges Annonsörer.

– Annonsörsföreningen har över tid höjt tonläget som är kopplat till svensk lagstiftning på marknadsföringsområdet om alkohol. Vi är ett statligt bolag och vill inte vara en del av det, säger Lennart Agén.

Vilken händelse som mer konkret har lett till Systembolagets beslut kan Lennart Agén inte svara på, utan hänvisar till mer information efter helgen.

Men enligt Anders Ericson, vd på Sveriges Annonsörer, har Systembolaget inte sagt upp sitt medlemskap än.

– Då vet de mer än vad jag vet, så har inte jag uppfattat det. Vi ska ha ett möte om några veckor där vi ska diskutera deras medlemskap. Jag har inga kommentarer innan dess.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.