Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Taco Bell gör McDonald's till tyrann

Publicerad: 25 mars 2015, 13:38

Bild från kampanjsidan

Den nya Taco Bell-reklamfilmen utspelar sig i en McDonald's-diktatur. Se den på Resumé.


Ämnen i artikeln:

DeutschMcDonald's

Kampanjen, som går under namnet Routine Republic, är signerad reklambyrån Deutsch och består av en kampanjsida och en reklamfilm.

I den tre minuter långa filmen målas en bild upp av en dystopi där stadens härskare – och hans undersåtar – fått en ansiktsmålning som påminner om den klassiska McDonalds-clownens. De styr vad som ser ut som en totalitär kommunistisk stat, där befolkningen är instängd och förtryckt och serveras samma hamburgare dag efter dag. Men ett ungt par lyckas fly – de tar sig över hinder, genom muren och ut i frihet. Paret hamnar på en färgglad plats där det finns valmöjligheter, bland annat tacos som alternativ till hamburgaren.

Det är inte första gången Taco Bell använder McDonald's i sina reklamer. När tex mex-kedjan började servera frukost lanserades det med en film där flera personer som hette "Ronald McDonald" bjöds på frukost.

Se den nyaste reklamfilmen här:

Linnéa Kihlström

Ämnen i artikeln:

DeutschMcDonald's

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.