Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Tar plats i superbyrå

Publicerad: 17 oktober 2012, 13:23

Patrick Kampmann under sommaren Cannes Lions där Volontaire vann Grand Prix i kategorin Cyber.

Som del i en vinnande byrå i årets Cannes Lions har Volontaires cd Patrick Kampmann blivit handplockad till en superbyrå. Som del i årets Cannes Chimera kommer han få vara med och välja vilka unga kreatörer som kommer att få realisera sina projekt med pengar från mångmiljärdären Bill Gates fond.


Ämnen i artikeln:

VolontaireCannes Lions

Under årets Cannes Lions vann reklambyrån Volontaire en Grand Prix i Cyberkategorin. För kunden Visit Sweden utvecklade byrån kampanjen"Curators of Sweden" i sociala medier.

Nu har Volontaires creative director Patrick Kampmann blivit utvald till Cannes Chimera. Ett välgörenhetsprojekt där kreatörer som vunnit Grand Prix i Cannes 2012 handplockas till en "superbyrå". Han fick veta att han var utvald genom en personlig inbjudan från Cannes Lions vd Philip Thomas.

Förra året började Cannes Lions samarbeta med Bill & Melinda Gates Foundation. Projektet går ut på en att multimiljardären Bill Gates och hans hustrus fond skickar ut en brief där kommunikationsbranschen uppmanas att använda sin kreativitet för att hitta en idé kring hur man ska lösa de globala hälsoproblemen.

Förslagen kommer att bedömas av den jury bestående av förra årets Grand Prix-vinnare som Patrick Kampmann ingår i.

Ett tiotal vinnande bidrag kommer sedan att få pengar för att realisera sin idé för med en budget på 100 000 dollar. Senare kan ett bidrag vinna ytterligare 1 miljon dollar genom en pitch.

I november åker Patrick Kampmann till Seattle för att delta i juryarbetet.
– Jag känner mig oerhört smickrad av att vara en del av en så här fin samling av duktiga kreatörer. Att Volontaire medverkar i ett sånt här sammanhang är förstås bara kul, säger Patrick Kampmann till Resumé.

Enligt Patrick Kampmann handlar det inte om ett juryarbete i traditionell mening. "Superbyrån" i Cannes Chimera kommer att följa de unga kreatörerna på vägen och hjälpa till med att utveckla deras lösningar.
– Att vara med om något i den här stilen attraherar alla narcissister, säger Patrick Kampmann.

Grand Prix-vinnarna som tar del i Cannes Chimeras superbyrå

Creative Artists Agency,  Los Angeles
Fabrica, Treviso/72andSunny,  Amsterdam
Ogilvy, Shanghai
Jung von Matt, Hamburg
Talent, Sao Paulo
R/GA, New York
Volontaire, Stockholm
Crispin Porter + Bogusky, Boulder
Manning Gottlieb OMD, London
Serviceplan, München
JWT, San Juan, Puerto Rico
BETC, Paris
Grow Interactive, Norfolk USA
BBH, London
Droga 5, New York

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

VolontaireCannes Lions

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.