Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Tar revansch på tennisbanan

Publicerad: 27 augusti 2008, 14:53

Resumé kan i dag avslöja att den tidigare Ogilvychefen Urban Johansson inleder en ny karriär. Nu startar han en global tennistävling med John McEnroe som ledsagare. I dag offentliggörs satsningen vid en presskonferens i New York.


Urban Johansson satsar på tennis.

Urban Johansson har högtflygande planer för den globala tennistävlingen Kings of Tennis.
Enligt papper som Resumé har tagit del av ska satsningen lanseras som en tennistävling där de flera namnkunniga tennisveteraner ställer upp.

Enligt en Powerpointpresentation som Resumé har tagit del av har bland annat Björn Borg, Jimmy Connors, Ivan Lendl, Mats Wilander, Boris Becker och John McEnroe skrivit upp sig för tävlingen. Den sistnämnde har dessutom fungerat som draghjälp för att få de övriga nitton spelarna att ställa upp.

Tävlingen äger rum mellan den 14–16 november i Malaysia. Landets regering fungerar också som en ekonomisk garant för satsningen som beräknas omsätta cirka 35 miljoner kronor.

Resumé når Urban Johansson när han är på väg att checka in på Arlanda. Han är fåordig kring satsningen och mer intresserad av att prata om sin tid inom reklambranschen.
– Jag har jobbat med tennis förut och närt en dröm om att få sätta upp ett internationellt evenemang med världsstjärnorna, säger Urban Johansson.

Har det varit svårt att få tennisstjärnorna att ställa upp?
– Ja, det har varit svårt. Vi har haft väldigt bra hjälp genom våra tenniskontakter. John McEnroe har varit med tidigt.

Läs mer om Urban Johanssons nya planer i veckans nummer av Resumés papperstidning.

Claes de Faire

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.