Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Taube-arvingar till attack mot Birka Cruises-reklam

Publicerad: 8 oktober 2013, 06:49

Skalden Evert Taubes arvingar har gått i taket över att färjejätten har gjort en reklamfilm med Evert Taubes visa. Rättighetsförvaltaren kräver nu en halv miljon kronor i kompensation. Artisten i reklamfilmen, 77-årige Bertil Englund, hävdar att det inte har varit tal om att göra en kopia.


Ämnen i artikeln:

Birka Cruises

”Det var klackarna i taket, å all den goda maten, som fick oss kyssas, en gång eller två.”

Så sjunger 77-årige Bertil Englund i Birka Cruises reklam för räkfest på färjan.

Advokaten  Carl Magnus Lillienberg förvaltar Evert Taubes rättigheter för hans arvingar och kräver en halv miljon kronor i ersättning.
– Det är  en chock för mig, jag är benhård när jag säger att jag inte gjort någon  Evert Taube-kopia, säger 77-årige Bertil Englund till Aftonbladet.

Carl Magnus Lillienberg håller inte med.
–  Birka Cruises har gjort en reklamfilm som till 100 procent bygger på  Evert Taube och Taubevisor. Det är vad som kallas renommésnyltning, säger han till Aftonbladet.

Birka Cruises  kommunikationschef, Sandra Miller Klinge, uppger att hon inte har tagit  del av advokatens skrivelse och därför inte kan kommentera  innehållet.

Bertil Englund känner sig dock säker på sin sak.
– Det  har aldrig varit något snack om att göra någon kopia. Jag har fått en  låt som jag sjunger själv och jag har bara gjort ett jobb, som det också  sägs att jag gjort bra, säger Bertil Englund till Aftonbladet.

Evert Taube föddes 1890 och dog 1976 och är berömd för visor som Byssan lul och Flickan i Havanna.

Bertil  Englund slog igenom med flera schlagers på 1960-talet och har varit med  i Melodifestivalen två gånger – ”Flicka med positiv” 1960 och ”Fröken  Eko” 1963, enligt Aftonbladet.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Birka Cruises

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.