Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Taxistrejk lamslår Cannes

Publicerad: 25 juni 2015, 12:35

Taxichaufförerna vill få bort Uber.

Foto: Fredrik Thambert.

De franska taxichaufförerna är förbannade på Uber som storsatsar under Cannes Lions. Därför har de gått ut i strejk och gör det svårt för festivalbesökarna att ta sig till och från flygplatsen.


Ämnen i artikeln:

Cannes LionsCannes Lions 2015Uber

Uber möter starkt motstånd på många marknader där de etablerar sig. Så även i Frankrike, där man sällan drar sig för att gå ut i strejk.

I startade en nationell protest bland landets taxichaufförer, med en strejk som skapar stora problem för besökarna av Cannes Lions. Främst på grund av att närmaste flygplats ligger i Nice och att taxi är det främsta färdmedlet för att ta sig till och från festivalen.

På sina skyltar uppmanar taxichafförerna den franska regeringen till hårdare reglering av Uber med paroller som "Stoppa jobbdödande appar" och "Stoppa straffriheten för odeklarerat arbete".

Ironiskt nog gör det amerikanska företaget en storsatsning under årets festival, men nu görs hårt motstånd för att de inte ska kunna operera under Cannes Lions.

Strejken väntas pågå under hela torsdagen, och från festivalledningen meddelas att de inte vet om den kommer att fortgå under fredagen. Istället hänvisas besökare till alternativa färdmedel som tåg eller buss – men med brasklappen att det råder kaos vid flygplatsen på grund av taxichafförernas blockad.

Ett annat alternativ är förstås att ta en Uber-helikopter som går mellan Cannes och Nice flygplats.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.