Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Tele2 och Com Hem går ihop

Publicerad: 10 januari 2018, 07:19

Telekombolaget och tv-jätten skapar nytt storbolag, Zlatan bryter med Vitamin Well och Steve Bannon lämnar Breitbart. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Reklam

Bredbands- och kabel tv-bolaget Com Hem går upp i teleoperatören Tele2. Com Hems vd Anders Nilsson blir vd för det "Nya Tele2" efter sammanslagningen. Det rapporterar bland annat Dagens industri

"Nya Tele2 kommer att vara den näst största leverantören av mobiltelefoni och fast bredband i Sverige och en marknadsledare inom digital-TV med förmåga att erbjuda kraftfulla kundlösningar samt dra fördel av ökad konsumtion av fast och mobil data, vilken drivs av en accelererad efterfrågan på video", skriver bolagen i ett gemensamt pressmeddelande.

Com Hems ägare kommer att äga 27 procent av "Nya Tele2" och får därutöver 6,6 miljarder kronor betalt kontant. Båda bolagens största ägare Kinnevik kommer att rösta för förslaget vid Tele2:s och Com Hems extra bolagsstämmor som väntas hållas under andra halvåret 2018. Våren 2017 köpte Kinnevik cirka 18 procent av aktierna i Com Hem. Med fusionen har Kinnevik  27,3 procent i det nya bolaget och 41,9 procent av rösterna.

Tele2:s vd Allison Kirkby lämnar sitt uppdrag i samband med att fusionen slutförs.

Zlatan och Vitamin Well avslutar reklamsamarbetet

Zlatan har varit reklamambassadör för Vitamin Well sedan han bröt med Nike 2014. Nu är samarbetet avslutat. Som reklamansikte för Vitamin Well har Zlatan Ibrahimovic medverkat i flera reklamfilmer där han bland annat överasskat olika människor på arbetsplatser. Reklamkampanjen utsågs till årets bästa kampanj på Dagligvarugalan 2016.

– Vitamin Well och Zlatan har samarbetat på olika sätt sedan 2014 och det har varit givande. Just nu har vi ingenting på gång, men vi ser fram emot ett spännande år för oss, säger presschefen Mikael Lindgren till Expressen.

Bannon lämnar Breitbart
Donald Trumps tidigare chefsstrateg Steve Bannon lämnar sin tjänst som operativ chef på högerpopulistiska sajten Breitbart News, det skriver New York Times. I samband med skandalboken "Fire and Fury" har Steve Bannon fått hård kritik efter sina uttalanden om bland andra Donald Trump Jr som han hävdar gjort sig skyldig till "landsförräderi". Hans sorti kommer sedan Breitbarts storfinanisär Rebekah Mercer har tagit avstånd från honom. Enligt CNN har boken medfört att pressen varit stor på sajtens vd Larry Salov att göra sig av med Bannon.

Alexander Bard petas som föreläsare
Under temat "A brave new world" skulle Alexander Bard ha varit en av föreläsarna vid TEDxBrussels. Föreläsningarna skulle kretsa kring frågor som hur teknologin påverkar det moderna samhället, men under tisdagen meddelade TEDxBrussels att flera hört av sig angående Bards medverkan.

"Vi har underrättats av några av våra följare om vissa uttalanden som gjorts av en av våra talare, Alexander Bard. Vi har tittat på saken och anser att hans budskap på sina sociala kanaler inte korresponderar till 'The brave new world' som vi ser det",

Bakom beslutet ligger en namninsamling initierad en svensk kvinna som bor i Bryssel som manade till att dra tillbaka Alexander Bards medverkan och har fått över 2200 underskrifter, skriver Aftonbladet. De senaste månaderna har han konsekvent riktad hård kritik mot #metoo-uppropet vilket fått flera att ifrågasätta andra uppdrag såsom i TV4:s "Talang".

Uppgifter: Facebook lanserar hårdvara för videochatt
Enligt källor till sajten Cheddar ska Facebook svara nära att släppa en hårdvaruprodukt kallad Portal, som ska användas primärt för videochatt. Enheten kommer att presenteras närmare i samband med Facebooks utvecklarkonferens F8 i maj. Senare under 2018 kommer den att lanseras för försäljning. Enligt uppgifterna ska ha en vidvinkellins och använda sig av ansiktsidentifiering för att koppla rätt Facebook-konto till rätt person.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Reklam

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.