Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Tele2-vd:n: "Hög tid att Tele2 blir ett enda varumärke"

Publicerad: 20 november 2014, 14:40

Thomas Ekman stöper om hela marknadsarbetet för Tele2 och skrotar Tele2 Business och Tele2 Privat så att det blir ett enda Tele2. Fåret Frank ger sig också ut i världen – undercover: - Han är inspirerad av vårt program Undercover Boss, haha, säger Thomas Ekman.


Ämnen i artikeln:

Tele2Kurppa HoskForsman & BodenforsThomas Ekman

Tele2 har bytt ut hela sin grafiska profil med hjälp av Kurppa Hosk och det gäller samtliga tio länder där bolaget idag är verksamt.

Man slopar även uppdelningen med Tele2 Business och Tele2 Privat till ett enda varumärke Tele2.

– Man kan behöva tydliggöra en viss skillnad ni man bygger upp en verksamhet. Nu har vi kommit så långt att vi är ett enda företag – Tele2, säger Thomas Ekman, vd på Tele2 Sverige.

Du tror inte att kunderna kan bli förvirrade?
- Nej, det tror jag inte. Vårt erbjudande kan se olika ut trots att vi bara är Tele2 och sedan är det ändå skillnad på hur vi marknadsför oss till olika målgrupper, säger Thomas Ekman.

Tele2 har jobbat med Forsman & Bodenfors sedan slutet av 90-talet och har inga som helst planer på att gå in i en pitchprocess trots att man stuvar om rejält i marknadsföringen.

Fåret Frank blir också kvar tills vidare.
- Han går undercover nu. Första filmen kommer på måndag, säger Thomas Ekman.

Han berättar att upplägget innebär att Frank ska reda ut olika situationer – han ska bland annat dyka upp som städare och även som kund i en av butikerna.

Det är väl lite wallraff över det hela?
- Ja, fast Frank är nog mest inspirerad av Undercover Boss. Han inser att han inte kan gå runt på stan som ett svart får, säger Thomas Ekman.

Han har i dagsläget inga planer på att börja jobba med Forsman & Bodenfors i fler länder trots att han är väldigt nöjd med byråns arbete.

– Det ska fungera för båda parter och Tele2 är ju olika starkt i olika länder. Viss marknadsföring kan man ju köra i flera länder men ofta måste den lokalanpassas, medan en förändring av den grafiska profilen kan ske samtidigt i alla länder, säger Thomas Ekman.

Ni gör stora förändringar. Innebär det här att er kommunikations- och marknadsdirektör Pernilla Oldmark har fått en större pengapåse nu?
- Nej, men däremot har vi slagit ihop allt till en enda marknadsavdelning och hanterar allt för både Tele2 och Comviq på den. Jag räknar med att det uppstår synergier, säger Thomas Ekman.

Du menar att vissa förlorar sina jobb?
- Nej, tvärtom. Det är snarare så att vi insourcar vissa delar, säger Thomas Ekman.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.