söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Telekombolag byter DDB mot IK Stockholm

Publicerad: 2 juli 2009, 09:18

DDB jobbade med TDC Sverige men efter att DDB även vunnit uppdraget för Telia valde TDC Sverige att gå ut i en pitch. Nu har TDC:s svenska verksamhet valt IK Stockholm.

Ämnen i artikeln:

IK StockholmTDC

LF

Linda Fagerlind


För cirka två månader sedan gick det danska telekombolagets svenska del ut i en pitch. En konflikt hade uppstått då DDB, som hade uppdraget för TDC Sverige, även fått Telia som kund. Nu har TDC Sverige valt IK Stockholm till ny reklambyrå på den svenska marknaden.

För DDB var valet självklart eftersom Telia är en mycket större kund.
– Jag vill poängtera att vi aldrig har haft en konflikt med TDC. Vi skiljdes i bästa samförstånd och de hade full förståelse att vi valde att gå med Telia då Telia jämfört med TDC är en fullservice telekomaktör, säger Niclas Melin, vd på DDB.

För IK Stockholm blir TDC en av byråns största kunder.
– TDC kommer att bli en av våra största kunder och vi är naturligtvis mycket stolta och glada
över detta förtroende, det var ingen lätt pitch, säger Magnus Nyström, vd och kundansvarig på IK Stockholm, i en kommentar.

TDC är en av Nordens största teleoperatör men är trots det fortfarande ganska okända i Sverige. Det vill bolaget nu ändra på.
– Vi har sökt en partner som kan hjälpa oss stärka vårt varumärke som experter på kommunikationslösningar till företag på den svenska marknaden, men också stötta oss genom leadsgenererande kampanjer. IK Stockholm har visat att man besitter den helhetssyn som vi
efterfrågar och vi ser fram emot att starta upp vårt samarbete, säger Helene Oxhammar, marknadschef på TDC Sverige.

IK Stockholm har under våren även börjat samarbeta med Fortifikationsverket, SalusAnsvar och Bring.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev