Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Telia-pappan hoppas på nya reklamuppdrag

Publicerad: 26 februari 2010, 17:02

Under sex års arbete med Telia-familjen har pappan, Roland Nordqvist, fått säga nej till andra reklamuppdrag. Nu hoppas han få möjlighet att göra fler reklamfilmer.


Häromdagen blev Telia-pappan, Roland Nordqvist, informerad att Telia-familjen läggs ned. Han blev inte särskilt förvånad över beskedet:
- Telia har tidigare sagt att familjen ska fortsätta samtidigt vet man att en ny byrå helst vill köra sitt eget race.

Enligt honom var det omöjligt för DDB att köra vidare med Telia-familjen. Å ena sidan fanns risken att ett vidareutvecklat koncept inte skulle få bra respons, hade man å andra sidan lyckats bra hade alla sagt att det var Storåkers idé från början:
- Det var inte deras baby helt enkelt, säger Roland Nordqvist.

Samtidigt tycker han att det känns tråkigt att Telia-familjen skrotas efter sex år. Och om möjligheten funnits hade han gärna fortsatt jobba vidare med familjen.

Under arbetet med Telia-familjen har andra företag hört av sig med propåer, men då Roland Nordqvist varit bunden till Telia har han per automatik sagt nej till sådana förslag. Nu öppnas nya möjligheter:
- Allt har sitt slut och jag vill passa på att önska Telia och DDB lycka till. För närvarande har jag ganska fullt upp med frilansuppdrag som journalist. Men vem vet. Kanske det rasslar in massa anbud framöver om olika reklamfilmer, säger Roland Nordqvist.

Han har inte talat med Telia-flickvännen, Ingela Flinta, om beskedet. Däremot har Roland Nordqvist en ganska regelbunden kontakt med Telia-dottern Angelica Zetterström:
- Vi bor i samma stad och hon var inte särskilt överraskad. Men för henne spelade det ingen större roll med tanke på att hon ska ha barn i sommar, säger Roland Nordqvist. Han vill inte gå in på hur mycket han drog in i arbetet med Telias reklamfilm.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.