Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Telia ryter till mot Com Hems annonsmiss

Publicerad: 8 augusti 2016, 13:15

"Det är inte alla tv-leverantörer som ger rättigheterna till denna kanal, till exempel Telia" skriver Com Hem i sin annons. Problemet: det stämmer inte.


Ämnen i artikeln:

TeliaCom HemViasatPremier League

Viasat och Telia låg tidigare i tvist om avtalet kring att få sända Viasats nya sportkanaler där Premier League ska visas. Följetongen har rapporterats av bland annat Sportbladet, och ett tag såg det ut som att Telias kunder riskerade att gå miste om matcherna i den engelska ligan.

Men i lördags meddelade parterna att de kommit överens om ett avtal.
– Vi är mycket glada över att nu kunna erbjuda våra TV-kunder alla dessa nya kanaler och därmed möjligheten att se Zlatan spela redan imorgon, sa Hélène Barnekow, vd för Telia Sverige i ett pressmeddelande.

Men dagen därpå gick konkurrenten Com Hem ut med en annons i just Sportbladet där de berättade att deras kunder har möjligheten att ta del av de nya kanalerna. De understryker också att inte alla operatörer, "till exempel Telia", hade detta erbjudande. Trots att de alltså kommit överrens.

I dag uppmärksammar Telia missen i en tweet (se ovan).
– De pekar ut oss i annonsen, men då måste man vara säker att man har på fötterna. Det har de inte. Vi erbjuder de här kanalerna, säger Telias presschef Irene Krohn.

I tweeten ber de om en rättelse av Com Hem, men något svar har inte dykt upp i skrivande stund. Irene Krohn säger att de vill avvakta respons innan de överväger andra åtgärder.
– När annonsen togs fram hade inte Telia något avtal. Vi har ändrat allt vi kunnat sedan vi fick veta att de har ett. Men i en del tryckta annonser har det inte gått att stoppa. Det är bara att beklaga. Det inte vår tanke att fara med osanning, säger Com Hems tf. presschef Max Hellström till Resumé.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.