Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Telia satsar på alternativ media

Publicerad: 13 oktober 2008, 07:55

Telia testar alternativ media i senaste kampanjen. Genom riktade kampanjer mot fotbollssupportrar vill de få fler att titta på fotboll live i mobilen.


Kampanjen, om smygstartade förra helgen, är framtagen av företagets reklambyrå Storåkers McCann.
– Det är en lite annorlunda kreativ idé som visar att hela staden din potentiella arena, säger Robert Nygren, projektledare på Storåkers McCann.

Kampanjen består av toalettsitsar på olika restauranger samt parkbänkar som målats i olika fotbollslags färger. Kampanjen har redan smygstartat men kommer att dra igång på allvar i samband med nästa Allsvenska omgång.

Majoriteten av budgeten har denna gång gått till alternativ media. Målet är att få fler att titta på fotboll live i mobilen.
– Vi gåt ut brett i storstäder. Fokus ligger på Stockholm, Göteborg, Malmö och Kalmar, säger Robert Nygren.

För att vara lite på den säkra sidan har bänkarna samt toalettsitsarna placerats på platser där lagens supportrar brukar vara. Till exempel står bänkarna som målats i Hammarbys färger på södermalm i Stockholm och toalettsitsarna har placerats på krogar där det egna lagets supportrar brukar dricka öl.
– Ja, vi tog det säkra före det osäkra. Hittills har kampanjen fått ett väldigt starkt mottagande.

– Vi kompletterar dessutom med annan media. Utanför pubar brukar det vanligtvis stå skyltar med texten ”här visas matchen”. Sådana skyltar har vi placerat på lite ovanliga platser som till exempel utanför slottet eller mitt i en skog för att visa att med mobilen kan du se matchen var som helt, när som helst, säger Robert Nygren.

Vad låg budgeten på?
– Kan inte säga någon exakt siffra men det var en ganska stor budget.

Telia

Kund: Mikael Gustafsson, Telia
Byrå: Storåkers McCann
Arbetsgrupp: Robert Nygren projektledare, Henric Almquist ad, Hanna Belander copy, Christian Heinig copy, Kathinka Berg produktionsledare, Nico Paredes original
Produktionsbolag: Andreas Thorberg, BXP

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.