Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Teliapappan gör reklamcomeback

Publicerad: 30 maj 2013, 14:34

2010 gjorde Roland Nordqvist sin sista insats som "Teliapappan". Nu dyker han upp igen när en av Sveriges största köksleverantörer gör sin första reklamfilm någonsin.


HärjedalsKök har efter en reklamfilmspitch valt att inleda ett samarbete med Bond Street Film. Produktionsbolaget kommer att utveckla köksleverantörens affärsidé i rörligt media gentemot konsumenterna i Sverige, Norge och Finland. I samband med deras första reklamfilm i historien dyker ett välbekant ansikte upp.

Roland Nordqvist, som blev känd för sin roll som "Teliapappan" i Storåkers McCanns filmer för Telia skrotades 2010 efter att DDB tagit hem kontot. Sedan dess har Roland Nordqvist arbetat som skådespelare och journalist – nu är han tillbaka i reklamsammanhang.

I filmen ser vi Roland Nordqvist sittandes i kök som andas ångest kök när han får frågan om han funderat på att byta kök. I nästa sekvens drar han i en nödbroms och utropar "Härjedalsmetoden" varpå hela köket moderniseras.

I samarbete med Bond Street Film genomgår HärjedalsKök en varumärkesförflyttning. Sedan tidigare jobbar man med produktionsbyrån F22, och har nu även knutit ett nordiskt samarbete med Bond Street Film. Den nya reklamfilmen lanseras i TV4 nu på måndag och framöver ska man även ta fram instruktionsfilmer för den nya hemsidan.

– Vi vill visa hela processen för våra kunder. Dels varför ett hembesök av våra köksexperter är mer kostnadseffektivt, men också att det är tidsbesparande när man funderar på att byta kök. Det tror vi att tv-reklam och instruktionsfilmer på hemsidan underlättar för, säger Mathias
Abrahamsson, grundare och VD för HärjedalsKök.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.