Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Tengby: "Vi är jätteledsna över att Pluntky får sluta"

Publicerad: 19 juni 2012, 10:36

Foto: Bilden är ett montage

Valentin & Byhrs cd Magnus Tengby är tagen på sängen över att Antikrundans leksaksexpert Peter Pluntky fått sparken efter att ha medverkat i en reklamfilm för kunden Siba: – Han är en jävla skön snubbe så det är verkligen synd att han har fått sparken. Det vore bättre om man gjorde sig av med Knut Knutsson som jag blir alldeles matt av, säger han.


Ämnen i artikeln:

Valentin & ByhrMagnus TengbyAntikrundan

SVT har beslutat sig för att inte förnya leksaks- och teknikexperten  Peter Pluntkys kontrakt efter att han medverkat i en reklamfilm för Siba  där han värderar en Rea-skylt.

Filmen är direkt kopplad till Sibas  senaste koncept där man slutar med rea för alltid:

Valentin & Byhrs vd Magnus Tengby är förvånad och sorgsen över SVT-beslutet:
–  Vi tyckte att han var riktigt duktig och jag lider verkligen med honom,  men vi frågade honom om hans kontrakt, som vi alltid gör, och han sade  att det inte vara några problem, säger han.

Då DN pratar med Peter Pluntky försvarar sin medverkan med att han såg dem som "kul marknadsföring för Antikrundan".

Magnus Tengby ångrar ändå inte kampanjen med Peter Plunkty:
–  Vi är skitnöjda med honom. Han var ju så underbar, trygg och skön. Jag  vet inte hur gammal han är, men vi får väl se om vi kan hitta på något  åt honom framöver, säger Magnus Tengby.

Har du talat med Peter Pluntky efter att han fick sparken?
–  Jag har snackat med honom och sagt att vi ska hålla öron och ögon öppna  ifall vi hittar ett nytt jobb för honom. Men jag kan naturligtvis inte  lova något, säger Magnus Tengby.

Siba vice vd och tillika marknadschef, Susanne Järkbratt Ehnbåge, ger följande kommentar:
"Utan att ha insyn i Peters avtal med SVT kan vi  bara beklaga om vårt samarbete med Peter resulterat i att de nu går  skilda vägar. Vi är väldigt nöjda med vårt samarbete med Peter och  önskar honom allt gott."

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.