Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Terry Gilliam och Spike Jonze fick Lost Liner att välja Chimney

Publicerad: 5 december 2012, 14:41

Chimney och Lost Liner blir ett bolag

Den 1 december gick Lost Liner ihop med en av de ledande aktörerna inom postproduktion Chimney. Detta för att skapa en stark och tydlig satsning på High End 3D VFX för långfilm och reklam.


Lost Liners gedigna erfarenhet och meriterade supervisors blir ett komplement till Chimneys redan befintliga kreatörer.

– Vi ser en enorm möjlighet att tillsammans hantera större projekt och
skapa fantastiska effekter genom att finnas med i hela processen från
manus till leverans, säger Ulf Lundgren från Lost Liner.

De senaste åren har Lost Liner producerat avancerade effekter och
helanimerade projekt till flera olika projekt och kunder. Man vill fullfölja projekten med en drivkraft av kvalitet och finish.

Lost Liners team inkluderar två supervisors i form av Ulf Lundgren och Oskar Wahlberg som backas upp av Björn Lundgren. VFX producent för projekten är Niklas Gunnarsson. Tillsammans har kvartetten mer än 60 års erfarenhet av 3D och VFX från internationella storfilmer till animerade reklamfilmer.

– Chimney har fått förtroendet att jobba med en rad väldigt spännande filmprojekt nästa år, med filmskapare som exempelvis Terry Gilliam, ”Zero Theoreme” och Spike Jonze ”Her”. Samtidigt är vi i produktion av Fredrik Bonds långfilmsdebut, ”The Necessary Death of Charlie Countryman”, med Shia LaBeouf i huvudrollen och den svenska filmen ”Hundraåringen Som Försvann”. Att i det läget kunna få förmånen att få hit Lost Liners otroliga kompetens är naturligtvis helt fantastisk. Lost Liner kommer på ett utmärk sätt komplettera våra team både i Sverige och på de övriga kontoren i Europa, säger Fredrik Zander på Chimney.

När Lost Liner blir Chimneys 3D-avdelning blir bolaget komplett som kreativ helhetslösning för såväl stora långfilmer som avancerade reklamfilmer. VFX -avdelningen kommer sitta på Chimneys kontor på Sturegatan 58 för att integrera och arbeta tillsammans samtliga bolag i koncernen.

– Genom nära relation med beställare så kommer vi tillsammans kunna
leverera fantastisk kvalitet och en smidigt och enkel process hela vägen
genom projektet. Det kommer leda till att vi får ännu fler stora och
prestigefulla projekt till Sverige, säger Fredrik Zander.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.