Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Texas driver med Texas

Publicerad: 30 juni 2010, 09:39

I april stod det klart att nystartade Wiley & Partners blir Texas Longhorn nya byrå. Lagom till grillsäsongen släpper nu restaurangkedjan sina första filmer – någonsin.


Ämnen i artikeln:

Camp DavidGustav JohanssonWiley & Partners

Texas Longhorn har nu nästan 30 restauranger över hela Sverige. Lagom till grillsäsongen tar fart tar man nu ytterligare ett steg och ger sig in bland butikshyllorna, med sitt sortiment av såser och maträtter.

I samband med släppet gör nu Texas Longhorn också sina första reklamfilmer – någonsin.

– Intresset kring våra produkter har alltid varit stort. Vi får ofta förfrågningar på våra restauranger om såser och rätter, och vår butik i Sickla går oerhört bra. Så nu har vi bestämt oss för storsatsa och få in vårt alltjämt växande sortiment på ICA, säger Philip Huntzinger, grundare av Texas Longhorn i en kommentar.
– Jag är otroligt nöjd med filmerna, de förmedlar precis den känsla och humor som vi efterfrågade. Vi ville hålla en lågmäld ton men med ett mer överdrivet budskap, precis som vilka texasbo som helst, antar jag.

Filmerna utspelar sig kring en måltid hemma hos en familj i Texas, där tittaren får följa deras funderingar kring vilka som hamnar i helvetet, hur elektriska stolen ser ut i Sverige och huruvida man bör kärnvapenbomba Sverige på grund av deras stränga vapenlagar.

Temat för reklamfilmerna är ”Save your soul, buy Texan”, och är signerade Texas Longhorns reklambyrå Wiley & Partners, i samarbete med produktionsbolaget Camp David.

Regissör: Gustav Johansson.

– Alla har nog en bild av Texas som ganska extremt; gäller det mat är det mycket av allt och handlar det om politik är det ganska onyanserat. Med en så här modig kund blev det ett drömjobb att få göra. Vi fick helt fria tyglar att utforska kulturkrockarna som sannolikt skulle uppstå om en Texasfamilj fick höra talas om Sverige och svenska vanor.

Tero Marjamäki

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.