Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

The Viral Companys lyckokast för Iphone

Publicerad: 22 december 2008, 16:11

Svenska The Viral Company ligger bakom tärningssimulatorn Dice Cube som ska få Iphone-användarna att börja kasta tärning – i mobilen.


Ålandsbaserade nätspelbolaget Paf storsatsar på tärningsspel, som väntas bli nästa stora trend bland spelbolagen på nätet.

Därför har bolaget gett svenska The Viral Company uppdraget att utveckla Dice Cube, en tärningssimulator för Iphone-användarna som går att ladda ned gratis direkt från App Store. Svenska Illusionlabs har anlitats för att skapa effekterna.

3D-känslan är påtaglig i tjänsten. Och det går att spela alltifrån Yatzy till mer avancerade tärningsspel i telefongen.
– Tanken är att man ska kunna använda Dice Cube, till alla typer av situationer och spel då man kan behöva tärningar, förklarar Henrik Johansson, projektledare på The Viral Company.

I praktiken är applikationen en form av sponsring. Den som spelar kan också vinna 10 euro som bara går att använda på paf.com.
– Paf vill koppla sitt varumärke till spelformen, men det är upp till användaren att avgöra om det verkar intressant att spela på Paf.com, säger Henrik Johansson.

The Viral Company har också tillsammans med Tre Kronor media utvecklat kommunikationstrategierna för ett tärningsspel för just Paf.

En film som förklarar hur programmet fungerar har redan börjat spridas viralt
– Med största sannolikhet är The Viral Company först i Sverige att göra en 360-graders kampanj med iPhoneapplikation, viral film och möjlighet till nya spelare på Paf.com.

Se film om projektet här (extern länk)

Peter Willebrand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.