Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Tillsammans sportlovsvecka i LA: Jobbar gratis för tre kunder

Publicerad: 21 februari 2018, 13:17

Tillsammans medarbetare som per till Los Angeles här tillsammans med några av Berghs-eleverna som jobbar på kontoret.

Reklambyrån Tillsammans åker till Los Angeles för byråresa. Därifrån kommer de arbeta med tre skarpa briefer för Scandic, Stadsmissionen och Skandia... utan att ta betalt.


Ämnen i artikeln:

TillsammansJohan Falk

I morgon torsdag avfolkas kontoret på Götgatan i Stockholm från Tillsammans anställda. Samtidigt åker 13 av dem till Los Angeles och jobbar gratis för tre kunder – Stadsmissionen, Scandic och Skandia – i en vecka. Beslutet är förankrat hos byråns övriga kunder. Innan sportlovsresan fick alla uppdragsgivare chansen att skicka in sina briefer till där Tillsammans fick välja ut tre briefer att jobba med. Totalt sett fick byrån in sju briefer. Inspirationen kommer från Garbergs som tidigare genomförde en liknande jobbresa i Italien.

– Villkoret var att det uppdragen var kreativt utmanande och briefer som kunderna aldrig skulle stå för annars. Samt att det fanns de skapar utrymme för ideerna i budgeten. Lösningarna är absolut ämnade att gå skarpt, säger Tillsammans grundare och ägare Johan Falk till Resumé.

Under veckan i LA kommer kontoret av bemannas av ad- och copystudenter som går sista året på Berghs. Medan byrån jobbar med specialbrieferna från LA, hjälper studenterna med från Götgatsbacken. Förutom att jobba med uppdragen kommer medarbetarna att träffa Wieden & Kennedys tidigare globala Head of Strategic Planning Chris Riley som gör en workshop med byrån. Tanken är att även besöka Hollwyood och arbeta med ett antal manusförfattare, givet destinationen.

Varför gör ni det här?
– Jobbresor i all ära, men vi ville göra något nytt där vi känner att vi kunde utveckla vårt sätt att jobba och samtidigt utmana kunden med lösningar de inte hade fått annars. Det här är projekt de inte skulle lägga på oss annars.

Vad säger de andra kunderna?
– Vi har förankrat det här sedan länge och sportloven var dessutom en bra period där många arbetsplatser går ner i produktivitet eftersom personal reser i väg. Jag tycker att det funnits en bra förståelse. Vi har också jobbat hårt för att skapa utrymme för den här resan som dessutom kommer gynna alla våra kunder i det långa loppet. Det är ju fortbildning, inte en veckas semester. I själva verket kommer vi att förlänga arbetsveckan och arbeta sex av sju dagar.

Tillsammans jobbar gratis för ett jobb som skulle kosta uppskattningsvis en miljon kronor i arvode.

– Det här är ett experiment. Men min ambition att vi kan upprepa det här följande år. Nästa gång kanske vi åker till Tokyo.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

TillsammansJohan Falk

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.