Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Tio får gå från Storåkers

Publicerad: 9 september 2009, 14:13

Nu har Pia Grahn Brikell röjt klart på sin nya arbetsplats. Tio anställda sägs upp efter förlusten från Telia.


Ämnen i artikeln:

TeliaPia Grahn BrikellStoråkers

truefalse

Tio personer får gå när Storåkers vd Pia Grahn Brikell har röjt klart efter förlusten av Telia.

Redan den 20 augusti kunde Resumé avslöja Pia Grahn Brikells rivstart som vd på Storåkers McCann. Den forna reklambasen fick en tuff start när städjobbet efter jättekunden Telia landade i hennes knä från första arbetsdagen.

Byrån behövde minska personalstyrkan eftersom man inte hade lyckats hitta tillräckligt med ersättningskunder och ett spar­paket togs fram.

Enligt en första plan kunde det röra sig om upp till tolv anställda som skulle tvingas bort. Internt har oron varit stor för hur byrån ska lyckas få plats i den nya kostnadskostymen. Nu står det klart att det blir tio personer som får lämna byrån.

Pia Grahn Brikell har röjt i alla leden och allt från administrativ personal till kreatörer får nu sluta.

Hur mycket pengar som Storåkers McCann räknar med att spara på nedskärningarna är inte bekräftat. Enligt Resumés beräkningar kan det handla om så mycket som upp till åtta miljoner kronor årligen.

Däremot är det inte klart om åtgärderna verkligen kommer att räcka utan om det kan komma ytterligare besparingar under vintern.
– Det är tråkigt men å andra sidan måste man söka kostnader i ett sådant här läge. När en så stor kund som Telia försvinner måste man säga upp folk. Att ersätta Telia med nya uppdrag tar tid, sade Pia Grahn Brikell till Resumé i augusti.

Claes de Faire

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.