Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Tio kan tvingas gå från Storåkers

Publicerad: 19 augusti 2009, 14:34

Finanskrisen har slagit till mot Stureplans hjärta. Nu riskerar tio personer att få lämna reklambyrån Storåkers McCann när vd Pia Grahn Brikell sjösätter ett besparingspaket:
– Vi måste jaga kostnader.


Ämnen i artikeln:

Storåkers McCannPia Grahn

truefalse

Pia Grahn Brikell

Framtiden är osäker för de anställda på Stor­åkers McCann när den nya vd:n Pia Grahn Brikell tvingas se över kostnaderna på byrån.
Inom McCannkoncernen finns en anekdot kring den tidigare vd:n Casten Almquist som kom att gå under smeknamnet, Casten med kvasten. Nu håller Pia Grahn Brikell på att skaffa sig ett liknande epitet.
Upptakten till kostnads­jakten kommer från förlusten av det stora uppdraget från Telia. I somras lämnade telekomjätten Storåkers för att inleda ett nytt samarbete med DDB.
– Nu ser vi det faktiska resultatet av att Telia lämnade oss. Tidigare har det varit svårt att prognostisera hur stort Teliatappet skulle bli men nu ser vi att vi behöver se över kostnader och tvingas bli några färre på byrån. Det enda jag kan säga i nuläget är att vi för diskussioner med flera anställda.

Enligt Resumés källor rör det sig om 10–12 personer som kan få lämna byrån?
– Jag vill inte kommentera den siffran. Jag tror att vi ska vara klara under augusti, mer kan jag inte säga. Du är ute för tidigt helt enkelt.

Vilka typer av tjänster är det som försvinner?
 Det är tjänster på alla nivåer på byrån.

Jag har även uppgifter på att upp till tio personer ska ha fått sluta innan sommaren?
– Jag kan inte kommentera den siffran, det är inte officiellt än. Men det är några under sommaren som har fått sluta. Några har valt att sluta självmant.

Hur många tjänster kommer sammanlagt att försvinna innan jul?

– Jag kan inte kommentera det.

Hur känns det här?
– Det är tråkigt men å andra sidan måste man söka kostnader i ett sådant här läge. När en så stor kund som Telia försvinner så måste man säga upp folk. Att ersätta Telia med nya uppdrag tar tid.

Har du blivit städtant på Storåkers nu?
– Nej, jag känner mer att jag håller på att jobba långsiktigt för att skapa Sveriges bästa byrå.
För det IPG-äga Stor­åkers McCann slutade 2008 med ett resultat på 2 749 000 kronor på en omsättning på 166 241 000 kronor.

Claes de Faire

Ämnen i artikeln:

Storåkers McCannPia Grahn

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.