tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Tjalla på en vän – tjäna 10 000 kr

Publicerad: 18 januari 2011, 08:45

Känner du någon som är arbetslös. Anger denne och tjäna 10 000 kronor. Det är essensen i jobbakutens nya kampanj "Ange en vän", som startar idag, signerad göteborgsbyrån Miami.

Ämnen i artikeln:

MiamiMiami Guerilla Agency

TM

Tero Marjamäki


Att skvallra på en kompis kan nu bli en lönsam affär, för alla inblandade när rekryteringsföretaget Jobbakuten nu inleder en stor angiverikampanj för att finna dold arbetskraft ute i landet.

Angiveriet sker på kampanjsajten: www.angeenvän.nu,   där fyller man namn och mejladress till den angivne och sina egna kontaktuppgifter. Den angivne får ett mejl där Jobbakuten berättar att man vill ha kontakt. Angivaren får en bekräftelse via mejl som bevis för sin insats. När den angivne tjänstgjort 250 timmar hos uppdragsgivaren sker utbetalningen på 10 000 kronor, en något hög summa kan tyckas, men som Tom Sjötun, vd på Jobbakuten motiverar följande:
– En felrekrytering kostar ofta en arbetsgivare upp till en miljon kronor och många gånger mycket mer än så. Därför är det viktigt för våra uppdragsgivare att det blir rätt från början, säger han i en kommentar.

Kampanjen inleds idag och beräknas pågå så länge konceptet fungerar. Det finns ingen bortre gräns satt, utan man beräknar hålla på så länge folk uppskattar initiativet.

Bakom kampanjen står den göteborgsbaserade reklambyrån Miami.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev