Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Tjuvheder-regissör börjar med reklam

Publicerad: 29 november 2016, 08:42

Regissören Peter Grönlund.

Foto: Pressbild

Peter Grönlund ligger bakom den Guldbagge-belönade filmen Tjuvheder. Nu ansluter han till B-Reel, där han även ska syssla med reklamfilm.


Ämnen i artikeln:

B-ReelReklamfilm

B-Reel Films producerade Peter Grönlunds hyllade dramathriller Tjuvheder om livet bland Stockholms hemlösa. Nu knyts han till produktionsbolaget där han kommer bredda med reklamfilm varvat med långfilm.
– Jag har en jättefin relation med B-Reel Films sedan Tjuvheder. Vi snackar samma språk, vi vill berätta med nerv och integritet. Det blev snabbt uppenbart hur mycket talang som samlas under deras tak. Att jag nu får fortsätta i en mer permanent roll och utöka med att även göra reklamfilm känns skitkul, säger Peter Grönlund i ett pressmeddelande.

Förra året belönades hans långfilm med hela fem Guldbaggar.
– Att Peter slår rot hos oss och dessutom utforskar reklamfilm är grymt. Peter har en unik blick och berättarröst som rör sig obehindrat mellan det dokumentära och det fiktiva. Vi är glada och stolta över att han vill vara en del av B-Reel Films, säger Martin Ronström på B-Reel Films.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

B-ReelReklamfilm

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.