Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Tog revansch efter "tjock-beskedet"

Publicerad: 20 oktober 2008, 10:18

Underklädesmärket Wonderbra valde engelska Katie Green som sin ”naturliga” modell. Men hon hoppade av efter beskedet att hon var tvungen att banta. Nu har hon fått sin revansch i form av ett lukrativt modellkontrakt med Wonderbras konkurrent.


Katie Green har fått ett nytt modelkontrakt, hos Wonderbra-konkurrenten Ultimo.

Det var för kampanjen ”Because we're more than a handful” i Storbritannien som Wonderbra sökte ”naturliga” modeller med storlek D till G.

Butiksbiträdet Katie Green, 175 centimeter, med 30F-storlek och storlek 38 för resten av garderoben, anlitades för kampanjen.

Men sedan fick hon beskedet att hon var tvungen att banta tolv kilo.

– De sa att jag måste minska i vikt och bli som de andra modellerna – annars skulle karriären vara över så därför bestämde jag mig för att hoppa av. Jag vill inte offra min hälsa och lycka, sa Green till Brandrepublic.

Men Katie Green fick sin revansch. Ett par dagar senare hörde Wonderbra-konkurrenten Ultimo av sig och Katie Green fick ett nytt modellkontrakt.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.