Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Toppchefer lämnar Svenska Spel

Publicerad: 30 april 2008, 07:56

Först avgick vd:n Jesper Kärrbrink. och nu väljer även Svenska Spels båda divisionschefer Mathias Hedlund och Annica Axelsson (bilden) att sluta i protest, "till följd av regeringens önskemål om en mer restriktiv inriktning för bolaget".


Annica Axelsson.

– Delvis är det den förändrade inriktningen som Svenska Spel nu får och dels att jag har varit i nio år på Svenska Spel. Det blir ett bra tillfälle för mig att göra något nytt, säger Annica Axelsson.

Annica Axelsson kom till Svenska Spel från Coca-Cola. Hon började som produktmarknadschef för Lotto och har sedan avancerat inom Svenska Spel till divisionschef. Nu ansvarar hon för divisionen för Bingo, Kasin och Restaurang.

Även Mathias Hedlund, divisionschef för spel och lotterier lämnar Svenska Spel.

Annica Axelsson säger att hon nu kommer att lämna sin tjänst de närmaste veckorna och kommer sedan att stå till bolagets förfogande till och med sista juni. Hon har inget nytt jobb klart. Men hon har ett tydligt krav på nästa arbetsgivare:
– Det får inte vara ett företag som är så politiserat som Svenska Spel blivit.

Hur många miljoner Annica Axelsson köpt reklam för under sin tid på Svenska Spel har hon inte räknat ut. Däremot var det roligaste i reklamväg det första jobbet med Lotto.
– Det var ju mest konkret. Vi gjorde om Lotto rejält. Bland annat hade vi en give-away som blev en för stor succé. Vi hamnade i Plus eftersom vi inte kunde möta efterfrågan.

Svenska Spel meddelar samtidigt att Mathias Hedlund ersätts av Håkan Sjöstrand, idag chef för affärsområde Butik. Ny divisionschef efter Annica Axelsson blir Claes Tellman, idag chef för affärsområde Kasino. Tellman och Sjöstrand tar båda plats i Svenska Spels koncernledning.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.