Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Toppduo lämnar Lowe Brindfors

Publicerad: 25 juni 2012, 09:02

Niclas Carlsson och Josephine Wallin lämnar Lowe Brindfors.

Lowe Brindfors stjärnduo lämnar byrån. Förre cd:n Niclas Carlsson, manusförfattare och regissör till Solsidan, ska skriva manus på heltid, och Josephine Wallin går tillbaka till King.


Niclas Carlssons och Josephine Wallins övergång från King till Lowe Brindfors hösten 2010 slog ner som en bomb i reklambranschen. De hade nyligen skapat Com hem-konceptet med Judit & Judit när de valde att gå över till Kings rival.

Men nu är tiden på Lowe Brindfors över för dem båda.

Niclas Carlsson, senast creative director på byrån, lämnar reklambranschen efter 17 år för att skriva manus på heltid. Hans inhopp som manusförfattare och regissör i TV4-succén Solsidan har lett till fler förfrågningar.

– Efter Solsidan har har jag fått fler förfrågningar om att skriva manus, och det går inte att kombinera med ett heltidsjobb på reklambyrå. Därför har jag sagt upp mig. Det är dags att lära sig något nytt. Det passar också ganska bra eftersom Lowe Brindfors struktureras om, säger Niclas Carlsson som bestämde sig för några månader sedan.

Niclas Carlsson har haft en fin tid i reklambranschen på byråer som Hjärtsjö, Romson, Garbergs, King och Lowe Brindfors, menar han.

– Det är en fantastisk bransch, jag har verkligen haft kul och fått jobba med några av landewts största reklamköpare som ICA, Com hem, SJ och Telenor, säger han.

Niclas Carlsson vill ännu inte uppge vilka program eller serier han kommer att jobba med framöver.

Ad:n Josephine Wallin väljer att gå tillbaka till King.

– Jag har alltid saknat King så jag ville gå tillbaka dit. Lowe Brindfors får en jättebra ny ledning med Richard Villard som cd, men min magkänsla sa helt enkelt att jag skulle återvända till King, säger Josephine Wallin.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.