Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Törling till Stockholm Design Lab

Publicerad: 7 maj 2009, 13:35

Gustaf Törling blir ny creative director på Stockholm Design Lab. Han kommer närmast från Lloyd & Co i New York. – Stockholm Design Labs anseende och min internationella erfarenhet skapar utmärka förutsättningar för tillväxt, säger Gustaf Törling i en kommentar.


Björn Kusoffsky.

Gustaf Törling har de senaste tio åren arbetat i London, Milano och New York.
Stockholm Design Lab startar i samband med rekryteringen av honom en avdelning som ska arbeta internationellt med mode- och livsstilsvarumärken.

På Lloyd & Co var Gustaf Törling creative director och jobbade med kunder som Gucci, Jil Sander, Tod’s, Y3 och Tom Ford.
– Vi efterfrågas i allt större omfattning av europeiska, amerikanska och japanska varumärken, och är jätteglada att ha med Gustaf i den här satsningen. Han är en av få svenska kreatörer med riktig internationell erfarenhet från modebranschen, säger Björn Kusoffsky, grundare av Stockholm Design Lab om rekryteringen.

Den nya avdelningen har redan Levi’s, Graydon Carter samt ett större brasilianskt modemärke som uppdragsgivare. Ett japanskt uppdrag väntar också i framtiden.
– Efter många år utomlands och stor erfarenhet av mode- och lyxvarumärken ska det bli riktigt spännande att ta svensk design på export. Stockholm Design Labs anseende och min internationella erfarenhet skapar utmärka förutsättningar för tillväxt, säger Gustaf Törling.

Peter Willebrand

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.