Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Tourn inleder samarbete med Blogg.se

Publicerad: 18 september 2015, 09:26

Gustaf Kellner, vd Blogg.se och Robin Stenman, vd Tourn.

Foto: Rosanna Thun

Influencers-byrån Tourn påbörjar ett samarbete med bloggportalen Blogg.se och blir därmed den största samlingsplatsen för influencers i Sverige.


Ämnen i artikeln:

Tourn

I början av september startade Tourn ett samarbete med mediebyrån 3kronor. Influerarna är bland annat bloggare, YouTubare och Instagramprofiler och lägger via de sociala medierna upp sponsrade inlägg. Nu växer antalet.

Tourn knyter till sig tusentals bloggar på Blogg.se, vilket innebär att även mindre bloggar kan få chans att göra samarbeten som hittills har varit förbehållna de största profilerna.

– Företagen lägger upp en kampanj i vårt system som når ut till alla bloggare anslutna till vårt nätverk. Bloggarna får anmäla sig för att delta i kampanjen och sätta pris, sen är det upp till företaget att godkänna vilka bloggare de vill jobba med, säger Robin Stenman, vd för Tourn, till Resumé.

Tourn fungerar som en mellanhand mellan bloggare och annonsör.
– Företagen betalar till oss och vi ser till att bloggarna blir ersatta för jobbet de utför. Alla bloggare får hem en lönespecifikation och utbetalning 25:e varje månad.

Tourn har i och med samarbetet med Blogg.se nu 160 000 influerare i sitt nätverk.

– Vårt mål är självklart att ha alla mediebyråer och portaler hos oss, vi jobbar med flertalet mediebyråer redan idag, säger Rosanna Thun, vice vd på Tourn.

Blogg.se blev nyligen helägt till Nyheter24, då Aller media sålde sin 50-procentiga del. Bloggplattformen har cirka 1,7 miljoner unika besökare varje vecka.

Tourn är listad på Aktietorget.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

Tourn

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.