Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”Tragiskt och osmakligt”

Publicerad: 30 januari 2012, 13:55

Anders Torstensson attackerar Magnus Widgren, till höger.

Foto: Pressbilder.

One Sthlms ledning hoppade av och tvingade ägarna att försätta byrån i konkurs. Det menar One Medias styrelseordförande Anders Torstensson. Nu står det klart att vd:n Magnus Widgren startar en ny DM/RM-byrå med flera av kunderna hos Scholz & Friends. – Vi hade kunnat göra en rekonstruktion och rädda jobben för alla anställda. Men då hoppade hela ledningen av. Det är tragiskt, säger Anders Torstensson.


Ämnen i artikeln:

Magnus WidgrenOne Media

DM/RM-byrån One Sthlm begärdes i konkurs för två veckor sedan. I dag står det klart att vd:n Magnus Widgren startar om med en ny byrå under Scholz & Friends flagg. Namnet blir enligt Dagensmedia.se Friends & Tactics.

Anders Torstensson, styrelseordförande i One Sthlms moderbolag One Media, är mycket kritisk mot hans agerande.

– Jag tycker det är osmakligt att de gör så här mot de andra anställda. Det kan inte vara kul för dem, säger han.

Anders Torstenssons inställning är att verksamheten i grund och botten var bra, och att problemen hade kunnat redas ut genom en företagsrekonstruktion. Men ledningen i dotterbolaget, med Magnus Widgren i spetsen, tänkte inte ställa upp på det. Istället hoppade de av och konkursen blev ett faktum.

– Verksamheten gick dåligt, men jag såg att det var en verksamhet som hade kunnat fungera, även om vi inte hade varit kvar som ägare. Men de sade upp sig, och då fanns det ingen annan möjlighet än konkurs. Jag tror att de hade kunnat rädda jobben för alla anställda, säger han.

Under fjolåret kopplade One Media in Danske Bank för att försöka sälja One Sthlm till nya ägare. Men nu efter konkursen har vd:n istället tagit med sig flera kunder, som Egmont, Bonnier Tidskrifter och Tre in i den nya byrån. Dessutom väntas han värva ett team på tio personer under 2012. Anders Torstensson tycker att hela agerandet är oschyst både mot One Sthlms anställda som nu står utan arbete och mot ägarna som tvingas skrota sitt dotterbolag.

– Jag tycker inte det var kul att läsa detta, säger han.

– Jag tycker att det är väldigt synd. Han har rekryterat många duktiga personer som han nu lämnar i sticket.

Tänker ni vidta åtgärder mot honom?
– Det kan jag inte uttala mig om. Man kan inte utesluta någonting just nu, men vi har ett ansvar mot aktieägarna, säger Anders Torstensson.

Magnus Widgren har svårt att förstå vad han menar.

– Det var inte mitt beslut sätta One Sthlm i konkurs. Det var ägarnas. Jag hoppade av i slutet av förra året, och efter det tog de beslut att rekonstruktion och sedermera konkurs.

Visst var det ägarna som tog beslutet om konkurs. Anders Torstensson menar att han ville göra en rekonstruktion, men att ni hoppade av och därför gjorde det omöjligt. Hur ser du på det?
– Jag tvivlar starkt på att han lägger skulden på mig. Vi har bra kontakt och pratar väldigt ofta med varandra.

Magnus Widgren uppger att några av de anställda i den nya byrån kan komma att hämtas från One Sthlm.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Magnus WidgrenOne Media

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.