Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Tränarlegend coachar Englands sämsta fotbollslag – med VR-teknik

Publicerad: 2 juni 2016, 09:18

I en reklamkampanj för Samsung får Englands sämsta fotbollslag hjälp av tränarlegenden Harry Redknapp. Genom VR-glasögonen får laget ta del av hans peppande ord inför matchen.


Ämnen i artikeln:

VR-teknik

New Mills AFC är Englands utnämnda sämsta fotbollslag, och hade vid tidpunkten för reklaminspelningen inte vunnit en enda match. Lagets motivation var alltså inte på topp med endast några matcher kvar på säsongen, men då fick de sig ett riktigt "peptalk" av den brittiske tränarlegenden Harry Redknapp.

– Det finns en enorm kraft i VR-teknologin. Vi utforskar hela tiden möjligheten att använda teknologi för att hjälpa människor utvecklas. Det här experimentet, med hjälp av Harry Redknapp, är ett bra exempel på hur vi kan testa vilken effekt VR har, säger Adam Fors, nordisk marknadsdirektör för Samsung, i en kommentar.

Det är byrån DDB Stockholm som har tagit fram kampanjen för Samsung där man har satsat på VR-tekniken. Iklädda VR-glasögon lät man hela fotbollslaget ta del av Harry Redknapps motivationstal.

– Det här är det första projektet i en serie för Samsung där vi utforskar hur vi genom att koppla samman saker och tjänster, i detta fall Galaxy S7 och Gear VR, kan förbättra olika upplevelser för människor, säger Joel Ekstrand, art director på DDB Stockholm.

Se reklamfilmen och hela motivationstalet nedan.

Arbetsgrupp:

Client: Samsung Nordic
Marketing Director: Adam Fors

Agency: DDB Stockholm
Art Director: Joel Ekstrand
Copywriter: Nick Christiansen
Account Manager: Susanne Ytterlid
Account Director: Christian Westelindh
Business Director: Jacob Sandström
Planner: Patrick Wilkorsz
Graphic Designer: Sebastian Reinbring
Agency Producer: Mattias Coldén

Production Company: ACNE
Director: Anders Jedenfors
Producer: Kalle Wettre
Music: SacredSacred
Post Production: Chimney
VR Production: MediaMonks Stockholm

Louise Lindberg

Ämnen i artikeln:

VR-teknik

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.