Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Tre drar Telia inför Marknadsdomstolen

Publicerad: 29 maj 2008, 08:36

Tre stämmer TeliaSonera för vilseledande marknadsföring. I reklamkampanjer har TeliaSonera sagt att de har den bästa täckningen för mobilt bredband.
– Sedan lanseringen förra våren har det gjorts ett antal oberoende tester. Tre har vunnit samtliga, skriver Tre i ett pressmeddelande.


Efter en dialog mellan företagen väljer Tre nu att ta TeliaSonera till marknadsdomstolen.
–  Normalt brukar vi operatörer lösa den här typen av tvister i en dialog, men här har TeliaSonera svarat på ett sådant sätt att vi tycker det är bäst att låta domstolen avgöra, säger koncernchefen för Tre, Peder Ramel, i ett pressmeddelande.

Man menar från Tres håll att TeliaSonera blandar ihop korten när man redovisar tekniker och prestanda för att ge konsumenterna ett felaktigt intryck.

Erik Hörnfeldt, informationschef på Tre, säger till Resume.se att det handlar om flera kampanjer, främst i print, där TeliaSonera varit otydliga i sin marknadsföring.

– Man blandar ihop olika tekniker – 3g-teknik, 2g-teknik, w-lan och kallar allt mobilt bredband. Men vi har vunnit alla tester, och vi har den bästa täckningen, säger han.

Är det inte ett vanligt problem när en ny teknik lanseras, att det råder förvirring?
– Jo men då är det desto viktigare att vara tydlig. Man kan använd sig av definitionen "500 kbit/sekund, fast pris, fast uppkoppling" – det är vad man kallar vanligt bredband så varför inte här?

Vad har TeliaSonera sagt i era diskussioner?

– De anser att de själva har rätt att avgöra vad som är mobilt bredband.

I stämningsansökan yrkar Tre att TeliaSonera omedelbart upphör med de otydliga formuleringarna i sin marknadsföring.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.