onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Tre Kronor planerar sälja content-bolag

Publicerad: 21 november 2013, 10:34

Carl Johan Grandinson.

Foto: Björn Elgstrand.

Tre Kronor Media & Reklam planerar att sälja sitt relativt nya content-bolag Nyheter365, samt även bolaget Abrego.

Ämnen i artikeln:

Nyheter365Tre kronor media & reklam

MH

Magnus Helander


UCP, där Tre Kronor Media & Reklam ingår, vill säja Nyheter365 och Abrego för att dessa bolag tar ”kraft och energi från Tre Kronor”, som det står i ett internt månadsbrev.

Det relativt nystartade bolaget Nyheter365 – som omsatte nära 6 miljoner kronor i fjol och gjorde ett resultat efter finansnetto på 334 000 – är inriktat på advertorials och native advertising, något som nu är mycket hett.

Ändå vill Tre Kronor sälja av bolaget.

– Vi har bestämt att renodla gruppen och samtidigt bredda Tre Kronors  verksamhet. Som ett led i det kan det bli aktuellt att sälja nyheter  365 och Abrego på grund av att affärsmodellerna inte sammanfaller med Tre Kronors  modell. Vi är uppe i en process kring detta och återkommer gärna när vi  har mer information, säger Carl Johan Grandinson, grundare av Tre Kronor och ansvarig för affärsutveckling, till Resumé.

Men native advertising går ju framåt, hur tänker ni där?
– Absolut. Vi kommer fortsätta arbeta mycket med det men oberoende av  kanal där Nyheter365 kan vara en möjlig kanal av flera. Området native marketing och content marketing ger otroligt bra resultat för våra  kunder, säger Carl Johan Grandinson innan han måste kliva ombord på ett plan till USA.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev