Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Tre ska börja blockera annonser

Publicerad: 19 februari 2016, 14:50

Tre stoppar annonser i Storbritannien och Italien.

Foto: Press/Colourbox

Först kom Apple, sen Samsung. Nu ska även mobiloperatören Tre tillåta adblockers med start i Storbritannien och Italien.


Ämnen i artikeln:

TreApple

Tre har skrivit avtal med israeliska Shine som gör det möjligt att blockera annonser via nätverket. Den här omdiskuterade teknologin rullas först ut i Tre:s nät i Storbritannien och Italien och ska sedan, enligt Engadget.com, rullas ut snabbt på andra marknader. Det hela håller på att implementeras just nu, och enligt Tre ska de förklara vad det innebär specifikt inom de kommande månaderna.

Anledningen till Tre:s beslut är att de ska följa sina principer om att reducera höga datakostnader och skydda konsumenter från annonser som är målgruppsinriktade.

– Irrelevanta och överdrivna mobilannonser irriterar kunderna och påverkar deras samlade erfarenheter av vårt nätverk, säger Tre:s brittiska marknadschef Tom Malleschitz, som förklaring till varför annonsblockerare införs.

Apple mötte både ris och ros när de i september 2015 valde att tillåta tredjepartsappar för adblockers i iOS-enheter. Mediehusen förfärades över tilltaget och frågade sig hur de nu skulle tjäna pengar på digitala annonser. Enligt Engadget så funderar nu också de brittiska mobiloperatörerna EE och O2 i liknande banor som Tre.

Återstår att se om Tre:s annonsblockerare kommer till Sverige.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

TreApple

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.