Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Tre slog sig för bröstet – måste betala Telia 650 000

Publicerad: 29 januari 2013, 13:52

Tres utomhusannons

Operatören Tre påstod sig ha "Sveriges bästa mobila bredband" i en reklamkampanj. Nu fälls företaget i Marknadsdomstolen och tvingas betala konkurrenten Teliasonera 650 000 kronor.


Det var i november 2011 som Teliasonera uppmärksammade den kaxiga annonsen från konkurrenten. I utomhusannonser, print och online uppmanade operatören konsumenterna att byta till Tre. Budskapet i annonserna var: "Byt till Sveriges bästa mobila bredband".

Dessutom passade man på att ge en passning till konkurrenten genom copytexten: "Sorry Guys".

Tre grundade sitt påstående i ett test genomfört av tidningen Mobil. Nu går man bet – Marknadsdomstolen anser inte att det räcker som bevis för att nätet faktiskt är bäst.

Konsekvensen för Tre blir att företaget förbjud att använda flera formuleringar i kampanjen, annars hotar vite på en miljon kronor.

Företaget måste dessutom betala 650.000 kronor i rättegångskostnader för konkurrenten Teliasonera som ligger bakom stämningen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.