Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Tregaros regnbågsnaglar hyllas i Go West-kampanj

Publicerad: 22 augusti 2013, 06:52

Foto: Wikipedia.

Höjdhopparen Emma Green Tregaro skapade stor uppmärksamhet med sina regnbågsfärgade naglar vid friiidrotts-VM. Stockholm Prides ”Go West” drar nu igång en twitter-kampanj #HyllaEmma inför kvällens DN-gala.


Ämnen i artikeln:

PridefestivalenDN-galan

– Emmas naglar var en oerhört viktig aktion och ett starkt  ställningstagande för hbtq-personers rättigheter. Nu gäller det att vi  fortsätter lyfta frågan efter att TV-kamerorna i Moskva slocknat, säger  Jessica W Sandberg, kampanjchef för #GOWest i en kommentar.

Emma  Green Tregaro skapade stor uppmärksamhet med sina regnbågsmålade naglar i  samband med VM i Moskva i förra veckan.

Bakgrunden är de antigay-lagar  som klubbats igenom i Ryssland och som förbjuder homosexuell propaganda  till minderåriga.

En rysk domstol har också förbjudit pridefestivaler i Moskva i hundra år framåt.
– För  oss är det ett viktigt och självklart ställningstagande att visa att vi  står bakom Emma Green Tregaros hyllning till kärleken. Friidrott och  idrott är till för alla och det handlar om att respektera varandra.  Därför väljer vi att #HyllaEmma, säger Jan Kowalski, ordförande för  DN-galan i en kommentar.

Stockholm Prides ”GoWest-kampanj”  introducerades i maj för att lyfta sakfrågan om Rysslands brott mot  mänskliga rättigheter och landets behandling av hbtg-personer.

– Utvecklingen  i Ryssland är extremt skrämmande och när offentliga personer väljer att  delta i kampen för mänskliga rättigheter bär det en enorm tyngd. Med  dagens aktion hoppas vi att så många som möjligt visar samma civilkurage  och solidaritet som Emma och att ännu fler tunga namn tar ställning,  säger Jessica W Sandberg.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

PridefestivalenDN-galan

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.