Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Triggers grundare startar nytt med Valentin&Byhr

Publicerad: 20 april 2009, 14:06

Triggers grundare Ulf Wahlström, Marios Forslund och Magnus Widell lämnar Trigger omedelbart för att starta en ny byrå tillsammans med Valentin&Byhr.
– Båda parter blir delägare, säger Magnus Valentin, till Resume.se som samtidigt öppnar upp för att byrån kommer att plocka över fler medarbetare från Trigger.


Ämnen i artikeln:

Trigger MomentumValentin & Byhr

Magnus Valentin bygger ut.

Grundarna sålde i början av 2000-talet Trigger till McCannn-nätverket. Men senaste året har verksamheten präglats av de finansiella problem som orsakats av den bokföringsskandal som Resume.se redogjort för i en rad artiklar.

– Vi känner att Valentin&Byhr delar våra värderingar att alltid driva kundens affär och nu kan vi vara med att bygga upp något nytt igen. Vi som grundade Trigger känner oss naturligtvis djupt berörda av de skandaler som drabbat företaget. Vi hoppas bara att McCann nätverket har lärt sig något av de här händelserna, säger Ulf Wahlström i en kommentar.

Nu går alltså han och Marios Forslund och Magnus Widell vidare.

– Trion som startade Trigger har en bas i taktisk marknadsföring, en pusselbit som vi saknar, säger Magnus Valentin, styrelseordförande Valentin&Byhr, om det nya samarbetet.

Valentin&Byhr kommer att bli huvudnamnet i den nya byrån, men vilket namn byrån slutligen får är inte bestämt.

Blir det ett delat ägande, 50/50?
– Det blir nära det upplägget.Valentin & Byhr äger än så länge 100 procent av aktierna i det nya bolaget där i huvudsak Ulf, Marius & Magnus kommer att verka. De har en möjlighet att framledes köpa in sig i bolaget.

Det låter som en offensiv satsning med tanke på tiderna?
– Ja, vi är väldigt nöjda med att de valt att jobba med oss.

Ska ni göra fler rekryteringar?
– Det är inte omöjligt att vi blir fler.

Är fler på väg från Trigger?

–  Det är inte omöjligt.

Hur är läget annars med Saab, med tanke på att de står för 20 procent av er omsättning?
– Det har hela tiden varit business as ususal för oss och vi har hela tiden fått betalt. Rekonstruktionen avslutas 20 maj. Först då vet vi hur framtiden ser ut, men vi har en beredskap för alla eventualiteter.

Valentin&Byhr omsatte förra året runt 100 miljoner kronor.

Peter Willebrand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.