Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Trion som tog K-Rauta från McCann

Publicerad: 10 januari 2014, 12:27

Christian Heinig, Isabelle Lewenhaupt och Ola von Bahr.

Foto: Pressbild.

McCann har det tungt och har tappat K-Rauta till byråns tidigare medarbetare Christian Heinig, Ola von Bahr och Isabelle Lewenhaupt på Fortune.


Ämnen i artikeln:

K-rautaChristian HeinigOla von BahrFortuneMcCannFredrik Westerman

Resumé kunde idag berätta att McCann byter ledning för fjärde gången på  mindre än fyra år, vilket innebär att koncernchefen för McCann  Worldgroup i Sverige, Fredrik Westerman lämnar.

Detta gäller också  byråns Executive Creative Director, ECD, Johan Nilsson.

Den tidigare  projektledaren Marie Schnell Carlén tar över i stället.

Byrån har haft en tung period och har exempelvis tappat Moderaterna och nu senast K-Rauta. Som om detta inte vore nog är Statoil är ute i pitch.

Några  som har ställt till det för McCann i Sverige är dess tidigare  medarbetare Christian Heinig, Ola von Bahr och Isabelle Lewenhaupt, som  genom byrån Fortune har vunnit såväl Moderaterna som K-Rauta.

Ola von  Bahr är på språng och kan därför inte kommentera uppdraget i detalj och heller  inte om man tänker byta konceptet med den finske skådespelaren Jarmo  Mäkinen – han brukar spelar otrevliga karaktärer och är känd för roller i  alltifrån Jägarna till Beck-filmer och Populärmusik från Vittula.

– Det är ju mycket upp till K-Rauta hur man vill göra säger, Ola von Bahr.

Han uppger att Fortune inte är med i Statoil-pitchen.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.