Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Triss sätter guldkant på hemmet i ny kampanj

Publicerad: 5 mars 2019, 15:01

I ett oväntat samarbete med köksföretaget Picky Living klär Triss Ikea-kök i guld. Enligt Johan Svensson på Svenska Spel är kampanjen extra intressant med tanke på den pågående debatten kring spelbolagens marknadsföring.


Ämnen i artikeln:

Svenska SpelReklamTrissIkea

Debatten kring spelbolagens marknadsföring går just nu het. Till stor del handlar den allmänna kritiken om att reklamen är alltför omfattande, men också alltför generisk.

Nu lanserar Svenska Spels varumärke Triss en kampanj som lyckas sticka ut ur mängden. I kampanjen "Guldkant", sätter Triss bokstavligt talat guldkant på Ikea-möbler, genom att erbjuda luckor till Ikeas populära kök och sideboard i guldutförande och med detaljer i äkta guld.

Kampanjen görs i samarbete med köksföretaget Picky Living och är framtagen av Jung Relations. Idén och namnet grundar sig i insikten att många Triss-spelare vill "sätta guldkant på tillvaron" när de vunnit på Triss.

Det oväntade designsamarbetet lanseras i fredags och väckte engagemang både i sociala och redaktionella medier, och har hittills blivit omskrivet i bland annat Amelia, Elle Decoration och Svenska hem.

– Kommunikation med en förtjäntfull kärna kräver kreativa idéer som tolererar att tas vidare av en tredje part och våra kunder, då den ska verka i kanaler där samtalet förs, men där vi även kan länka den tillbaka till våra varumärken, skriver Johan Svensson, pr-ansvarig på Svenska Spel i ett mail till Resumé.

Han ser kampanjen som viktig i marknadsmixen oavsett den rådande debatten om spelreklam:

– Men just på grund av denna är den extra intressant och viktig för att den visar på den tradition Svenska Spel har av att skapa intressant, oväntad och engagerad kommunikation som går emot den annars rätt likriktade marknadsföring som förknippas med spelbranschen, som även till stor del är låst till vissa format och kanaler. Med uttag av Guldkant som i detta fall blir ett magiskt samarbete med Picky Living är vi betydligt mer flexibel och även mer tolerant med att andra adderar ett värde till både idé och uttag över tid.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Ämnen i artikeln:

Svenska SpelReklamTrissIkea

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.