Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”Trodde alla skulle ställa upp på det här”

Publicerad: 20 maj 2014, 13:27

Linus Bylund förvånas över vandaliseringen.

Foto: Yasmine Winberg.

Just nu sitter Sverigedemokraterna i förhandlingar med Clear Channel om betalningen för partiets senaste tunnelbanekampanj, efter att den vandaliserats och fått bytas ut. – Jag trodde inte vandalisering skulle vara ett problem, eftersom alla borde ställa upp på budskapet, säger Linus Bylund, pressekreterare på Sverigedemokraterna.


Ämnen i artikeln:

SverigedemokraternaClear Channel

Resumé har tidigare rapporterat om Sverigedemokraternas tunnelbanekampanj med budskapet: "Det är dags att stoppa det organiserade tiggeriet på våra gator".  

Affischerna har blivit vandaliserade på många ställen i Stockholm, besprutade med olika färger och förstörda.  

– Det var inte väntat. Vi riktade oss medvetet in på den organiserade delen av tiggeriet för att många har lite till övers för tiggare. Det trodde vi var något alla kunde ställa upp på, säger Linus Bylund till Resumé.  

Enligt honom känner han ingen person i något parti som stöttar tiggeriet.  

– Vandalism ska inte få styra vilka som kan få annonsera. Vi ligger i förhandling med Clear Channel nu om hur vi ska lösa det här. Men det är inte snyggt skött. Nu sitter i alla fall nya affischer uppe, säger Linus Bylund.  

När Resumé i förra veckan var i kontakt med Clear Channel, som hyr ut reklamplatserna i tunnelbanan, och frågade om Sverigedemokraterna skulle få ersättning för de vandaliserade affischerna ville vd:n Ola Klingenborg inte svara.

– Jag har inga kommentarer kring prissättning och ersättning till annonsörer. Metro skev idag att SD kanske skulle få tillbaka sin investering, men så enkelt är det inte. Vi kan inte ta ansvar för tredje parts agerande. Det viktiga är att vi alltid strävar efter att alla annonsörer ska få den kampanj som de köpt, sa han då.

Kommer ni få pengar tillbaka för den vandaliserade kampanjen?
– Vi kommer föra ett samtal kring en faktura. Mer än så kan jag inte säga om den saken, säger Linus Bylund.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.