Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Trots fängelsedom - reklamaren kvar på jobbet

Publicerad: 27 maj 2010, 11:45

Igår fälldes Jan Liikane för grovt bedrägeri och grovt bokföringsbrott av Stockholms Tingsrätt. Genom fakturering via sitt bolag Duo Kunddialog i Malmö AB hjälpte han Johan af Donner att lura av Röda Korset och Cancerfonden miljonbelopp. Jan Liikanes nuvarande arbetsgivare Attraction är inte säkra på vilka påföljderna blir. – Det kommer vi bestämma framöver, säger vd Per Lindeblad.


Ämnen i artikeln:

Jan LiikaneAttraction

Per Lindeblad. Foto: Resumé

Enligt Tingsrätten förtjänar Jan Liikane 1,5 år i fängelse och 5 års näringsförbud men om han förtjänar att bli av med sitt jobb vet inte hans chef.
– Han är fortfarande anställd hos oss men saker och ting hamnar i en ny dager när vi har fått en dom. Tidigare har vi sett det så, och det är väldigt mänskligt, att man kan inte döma någon bara för att de är misstänkta, säger Per Lindeblad.

Är det inte fruktansvärd badwill för företaget att fortsätta förknippas med någon som dömts för att lura till sig pengar från välgörenhet?
– Det är klart att vi ser jätteallvarligt på det här. Vi har haft det tufft som attan. Allt har försiggått i hans eget bolag och vi har inte vetat någonting, men det är klart att det drar med sig oss också.

Jan Liikane har jobbat hos er under rättegången har han haft kontakt med kunder?

– Han har fått jobba med lite andra arbetsuppgifter inne på kontoret.

Har ni förlorat kunder på grund av den här historien?

– Jämfört med förra året har vi faktiskt tillväxt. Det verkar komma en sommar även i år. Visst har det varit jobbigt men kunderna är kvar och vi mår bra.

Ove Gustafsson

Ämnen i artikeln:

Jan LiikaneAttraction

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.