Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Trots kritiken – stort genomslag för Moderaternas valkampanj

Publicerad: 26 januari 2018, 11:33

Moderaternas valkampanj #slutsnackat har väckt en rad frågor bland kritiker. Och på köpet fått stort genomslag.


Ämnen i artikeln:

ReklamModeraternaHonesty

Sedan Moderaterna i inledningen av förra veckan lanserade årets första valkampanj #slutsnackat har det snackats friskt om kampanjen, både i sociala och traditionella medier. Kampanjen har bland annat lyfts upp i Dagens Nyheter, Aftonbladet Kultur, SotckholmDirekt och Mitt i-tidningarna. I flera av artiklarna menar kritiker, möjligtvis medvetet oförstående, att kampanjen är obegriplig samt att "hora faktiskt inte är ett namn". Den har även kallats främlingsfientlig av Ali Khalil (MP).

– Det är populistiskt. De vill svartmåla Sverige och få väljare att rösta av rädsla. Man highlightar gängtecken och knivar i skolan istället för att prata om betyg och ordning. De ger en bild av att allt är knas, säger Ali Khalil till Stockholm Direkt.

Mattias Thorsson är kommunikationschef för Moderaterna i Stockholm län.

Hur ser du på kritiken?

Jag tycker att det är tvärtom. Lag och ordning är allvarliga frågor och de problem som finns är bland de mest frihetsinskränkande för individer. Inte minst drabbar det kvinnor i utanförskapsområden och det är för de människorna vi finns till, vi tror på hela Stockholm. Det finns många områden i Stockholm som är trygga men det finns även de där folk inte vill gå ut om kvällarna, det är någonting vi tar på allvar.

Kritiken och diskussionen har som tidigare nämnts lett till ett enorm genomslag för kampanjen, något som Mattias Thorsson givetvis är nöjd med.

– Jag tror att uppmärksamheten beror på två saker; dels att vi var först och får uppmärksamhet bara på grund av det. Sen tror jag att den tonalitet vi valt väckt en del reaktioner, folk frågar sig vad vi egentligen menar. Att kampanjen diskuteras är i grunden positivt, det gör att den får mer genomslag.

Med kampanjen, framtagen av Honesty, vill Moderaterna säkerställa att man var det parti som inledde vad som spås bli ett intensivt valår. Partiet försöker även ta chansen att sätta fokus på en fråga som spås bli viktig det kommande valet – lag och ordning. En fråga man spås profilera sig inom. Ett mer intenstivt valkampanjande kommer dock dröja tills dess att regeringen i april lägger fram sin vårbudget.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

ReklamModeraternaHonesty

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.