Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

TV4 får rekordböter av GRN – "Har visat nonchalans"

Publicerad: 29 maj 2019, 11:17

Foto: Andreas Elgstrand

På grund av upprepade regelöverträdelser dömer Granskningsnämnden för Radio och TV TV4 att betala 250 000 kronor i böter. Anledningen är att man vid fem tillfällen under filmen "Döda poeters sällskap" bröt för reklamavbrott på ett störande sätt.


Ämnen i artikeln:

ReklamTV4Granskningsnämnden

Granskningsnämnden för Radio och TV, GRN, har vid flera tillfällen de senaste åren fällt TV4 för vad nämnden ansett varit brott mot bestämmelsen om hur reklamavbrott ska placeras.

Nu bötfäller man återigen kanalen, men den här gången är det ett betydligt saftigare belopp som TV4 får betala.

När kanalen i januari tidigare i år sände filmen "Döda poeters sällskap" hade man reklamavbrott vid fem tillfällen. GRN anser att alla avbrott var olämpligt placerade och bötfäller därför TV4 med 250 000 kronor, 50 000 för varje regelöverträdelse. Anledningen till att summan blir så hög är att GRN anser att kanalen efter tidigare överträdelser inte bättrat sit.

"Eftersom TV4 AB vid ett stort antal tillfällen har överträtt bestämmelsen om inplacering av annonsavbrott anser nämnden att TV4 AB har uppvisat sådan nonchalans inför klara regler om hur program i tv-sändningar får avbrytas av annonsering att de upprepade överträdelserna, tillsammans med den aktuella sändningens räckvidd, motiverar en förhöjd avgift jämfört med tidigare praxis.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.