Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Två byråer blir en – DBG byter namn igen

Publicerad: 26 september 2017, 14:14

Tommy Gottberg lämnar över vd-stolen till Joel Wahlström. Åsa Marklund blir byråchef.

I början av året köptes Doe Blomberg Gottberg upp av det belgiska nätverket Emakina Group. Nu slås man samman med deras svenska byrå Emakina Sverige. Det får byrån som också byter byrå att byta namn för andra gången på kort tid.


Ämnen i artikeln:

ReklambyråerDoe Blomberg Gottberg

Doe Blomberg Gottberg som startades 2002 under namnet John Doe och köptes efter årskiftet upp av det digitala byrånätverket Emakina Group. Under året har byrån delat lokal och jobbat ihop sitt erbjudande med byrågruppen och deras Svenska byrå Emakina Sverige. Nu blir de två byråerna ett under namnet Emakina DBG. Andra namnbytet på kort tid för Doe Blomberg Gottberg som bytte namn så sent som 2014.

– Vi har under året suttit tillsammans och arbetat ihop våra gemensamma erbjudanden och fått otroligt bra respons från marknaden. Genom att kombinera DBG,s kreativa och strategiska kompetens med vårt digitala dna får vi en otroligt stark byrå för den nordiska marknaden, säger Joel Wahlström, som också blir vd för den nya byrån i ett pressmeddelande.

Byrån kommer att få cirka 35 anställda och fortsätter att husera på Fiskargatan på Södermalm.

– Vi är väldigt nöjda med den setup vi nu lanserar. Vi kommer nu kunna hjälpa våra nuvarande och framtida kunder med ett mycket bredare spektra av tjänster och över hela kundresan där vi nu adderar digital strategi, UX-design och produktion. Vi är övertygade om att framtidens leadbyrå kommer se ut på det här sättet, säger Tommy Gottberg grundare DBG i en kommentar

Med förändringen lämnar Tommy Gottberg vd-stolen. I fortsättningen kommer han ägna sig åt byråns kunder som rådgivare och projektledare. Åsa Marklund blir byråchef för den nya byrån, men kommer även fortsättningsvis att arbeta som projektledare

– Jag är otroligt glad och motiverad att få vara med och leda detta fantastiska gäng på en byrå som ständigt vågar utvecklas, säger Åsa Marklund i en kommentar.

På den gemensamma kundlistan finns kunder som SBAB, Refunder, Umeå Energi, Norrmejerier, Legolas, Codeta, Unilever, Farsta Centrum.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.