Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Två landslagströjor i en – nu kan du heja på både Sverige och Iran

Publicerad: 19 juni 2018, 07:38

Foto: Pressbild

Oddset har anlitat en skräddare som sytt ihop de båda ländernas matchtröja till en gemensam matchtröja.


Ämnen i artikeln:

Perfect FoolsOddsetReklamKampanj

Oddset lanserar en ny kampanj för att uppmärksamma de cirka 100 000 iranier som bor i Sverige. Oddset har anlitat en skräddare som sytt ihop de båda ländernas matchtröja till en gemensam matchtröja. Tanken är att du med en matchtröja ska kunna heja på båda lagen, genom att vända den ut och in.

– Att vi valde just Iran är för att det är en målgrupp som är sportintresserade i allmänhet och fotbollsintresserade i synnerhet. Sedan är också den iranska matchtröjan i princip helt omöjlig att få tag på i Sverige, det är den absolut vanligast förekommande frågan i alla iranska forum just nu, säger Eva Evesjö, Kommunikationsansvarig Oddset på Svenska Spel, i en kommentar.

Tröjorna är gjorda i ett limiterat antal och tävlas ut på Oddsets facebooksida mellan 18-19 juni.

Bakom idén står Oddset tillsammans med Perfect Fools.

– I dagens brusiga flöden gäller det att man hittar ett spetsigt och kulturellt relevant budskap för att synas och skapa engagemang. När vi tillsammans med svenska iranier satt och pratade om vad som var relevant för dem landade vi snabbt i deras kärlek till två landslag. Vägen till tröjan var då ganska kort, säger Klas Lusth, executive director på Perfect Fools.

Alex Hartelius

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.